Dit weekend is het nieuwe coronavirus uitgebroken in Noord-Italië. Om verdere uitbreiding van het virus te voorkomen zijn meerdere gebieden door de Italiaanse autoriteiten vergrendeld. Houd er rekening mee dat uw zending van of naar Italië hierdoor vertraging op kan lopen.

Het nieuwe coronavirus, ook wel COVID-19 genaamd, houdt de wereld in haar greep. Sinds de uitbraak in China afgelopen december heeft het virus zich uitgebreid meer dan 25 landen en zijn wereldwijd al ruim 2.400 gestorven aan de ziekte. Italië kent nu zo’n 150 besmettingen, vooral in de regio Lombardije. Het is nog niet duidelijk waar deze besmettingen precies vandaan komen.

De Italiaanse regering heeft drastische maatregelen genomen om verdere besmettingen tegen te gaan. Verschillende steden in de provincies Lodi, Cremona, Piacenza en Padova (postcodes 26, 29, 35) zijn momenteel afgesloten en geldt een in- en uitreisverbod. Ook de toegang tot omliggende steden kan moeilijk zijn. Bovendien zijn in bepaalde gebieden grote publieke evenementen afgelast en zijn openbare instellingen tijdelijk gesloten.

In Nederland zijn nog geen verdere maatregelen getroffen. Bij CTS GROUP volgen wij de adviezen van het RIVM. Onze service voor de rest van Italië en Europa blijft tot verder bericht ongewijzigd. Heeft u zendingen van/naar Noord-Italië? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Bron afbeelding: RTL Nieuws

Coronavirus Italië