Into Business Haarlemmermeer: next generation

Op 10 juli 2019 werd de nieuwe editie van het ondernemersmagazine Into Business Haarlemmermeer gelanceerd. Het thema van dit nummer is ‘next generation’. Met onze Academy en het CTS GROUP Talent Plan wisten wij daar natuurlijk wel wat over te vertellen. Sterker nog, het interview met Edwin Beentjes, onze directeur, werd de coverstory van deze editie! U leest het hier.

Bouwen aan de toekomst

CTS GROUP is vanuit haar eigen Academy gestart met het Talent Plan. Dit plan geeft jonge talenten die net het voortgezet onderwijs, mbo of hbo hebben afgerond de mogelijkheid te starten met hun carrière en hun talent verder te ontwikkelen.

 

CTS GROUP Talent Plan

“Wij kijken voortdurend naar de toekomst en hoe we het hoogste niveau in distributie en logistiek kunnen vasthouden”, vertelt Edwin Beentjes, directeur van CTS GROUP. “Naast een optimale dienstverlening voor onze klanten vinden wij het ook belangrijk dat de werknemers een  professionele ontwikkeling door kunnen maken. Om dit te waarborgen hebben we de CTS GROUP Academy opgezet. Zo krijgen werknemers de mogelijkheid om met de ontwikkelingen in de logistiek en de organisatie mee te groeien. Maar ook voor de nieuwe generatie bieden we mooie kansen  binnen onze Academy. Een aantal jaar geleden hebben we het Talent Plan opgezet. Dit is een intern groeiprogramma voor jongeren die er klaar voor zijn hun carrière een kickstart te geven en een goed salaris willen verdienen. Het is zelfs mogelijk om via het Talent Plan een erkend diploma te halen.”

 

Drie programma’s

Het Talent Plan is opgedeeld in drie programma’s: het Office Programma, het Chauffeurs Programma en het Warehouse Programma. Afhankelijk van het interessegebied kunnen schoolverlaters zich aanmelden voor één van de drie programma’s. Gedurende een periode van maximaal twee jaar zullen zij verschillende afdelingen binnen het programma doorlopen. Zo kunnen zij uitvinden over welke kwaliteiten ze beschikken en welke functie het best bij hen past.

Logistiek is één van de negen topsectoren van Nederland en van groot belang voor de economische groei van het land. Echter kiezen steeds minder jongeren voor een carrière in deze branche. Dit is momenteel al te merken aan een tekort aan medewerkers in ons warehouse en op de vrachtwagen en de verwachting is dat dit tekort in de toekomst nog groter gaat worden. Edwin Beentjes: “Dat is niet alleen een uitdaging voor CTS GROUP, maar voor de hele sector. We werken er actief aan om de nieuwe generatie voor te lichten over en enthousiast te maken voor het werken in de transport en logistiek. Helemaal voor de fysieke logistieke functies en chauffeurs zijn er mooie carrièrekansen. Regelmatig geven we voorlichting op middelbare scholen in de omgeving. Ook komen er vaak klassen met leerlingen langs voor een kijkje in onze keuken.”

“Door het opleiden van medewerkers binnen de organisatie creëren we een stabiele basis die ervoor  kan zorgen dat de organisatie ook de komende 25 jaar dé betrouwbare partner voor Europese distributie en logistiek is.”

 

Focus op innovatie

Met een unieke productlijn en een persoonlijke aanpak verzekert de logistiek dienstverlener haar klanten steeds opnieuw van een optimale invulling van zendingen en logistieke activiteiten. Directeur Edwin Beentjes: “Flexibiliteit, proactieve communicatie en innovatie; daarin onderscheidt CTS GROUP zich van andere logistieke dienstverleners.” Van een landenspecialist op Italië en het Verenigd Koninkrijk met een handvol medewerkers is de organisatie uitgegroeid tot een toonaangevende logistiek dienstverlener met bijna 250 medewerkers en een service voor bijna alle landen in Europa. Edwin: “Innovatie, een essentieel onderdeel in de transport en logistiek, heeft altijd een centrale rol in de bedrijfsvoering gehad. Onze organisatie heeft het zich eigen gemaakt om altijd vijf stappen verder te denken. Door vooruit te kijken, te anticiperen op ontwikkelingen en een sprong in het diepe durven te nemen waarborgen we de continuïteit van de organisatie en dienstverlening.”

 

Constant in beweging

“Als logistiek dienstverlener zijn we letterlijk en figuurlijk constant in beweging. Niet alleen zorgen we ervoor dat onze wielen blijven draaien, ook geven we ontwikkeling een centrale rol in onze bedrijfsvoering. Voor het leveren van topkwaliteit zien we groei en innovatie namelijk als essentieel. Uiteraard vinden we deze factoren ook buiten onze organisatie erg belangrijk. Graag trekken we ons beleid dan ook verder dan alleen onze organisatie. Het stimuleren van beweging, ontwikkeling en gezondheid voor onze medewerkers, voor andere betrokkenen bij ons bedrijf en voor de wereld om ons heen; dat is waar wij naar streven. Vol trots kunnen we natuurlijk ook melden dat CTS GROUP in 2020 25 jaar zal bestaan.”