Piet Smak: personalized groupage op Duitsland

Hij zit al vanaf 1984 in de transport en sinds een aantal maanden is Piet Smak werkzaam als ‘Manager Transport & Distributie Internationaal’ bij CTS GROUP. Zijn ervaring ligt met name bij het plannen van grotere zendingen die rechtstreeks bij de klanten geleverd worden. “CTS GROUP is momenteel nog gespecialiseerd in distributie van circa 10 pallets. Door ook groupage aan te bieden kunnen wij de klant veel meer mogelijkheden bieden.

Hier ligt mijn uitdaging. “Het uitbreiden van de groupage service heeft de nodige ontwikkelingen teweeg gebracht. Zo is er extra materieel en mankracht ingehuurd om de grotere partijen te kunnen vervoeren.“ Dit heeft als voordeel dat je veel flexibeler bent en bijvoorbeeld ook sneller een oplossing kunt bieden voor last-minute aanvragen. Je kunt in dit geval zelf besluiten de planning om te gooien en een auto beschikbaar te maken.”

Momenteel richt CTS GROUP zich met name op groupage voor Duitsland. “Duitsland heeft een stabiele economie met veel import en export, zodat je de trucks optimaal kunt beladen. Dit heeft natuurlijk een positieve uitwerking op de tarieven.” Binnenkort wordt de groupage service ook voor Frankrijk, Groot- Brittannië en andere bestemmingen uitgebreid.

Voorlopig is Piet bij CTS GROUP in ieder geval nog niet klaar. “CTS biedt haar klanten veel zorg en service. Het is een dynamische organisatie en daardoor is er altijd reuring en actie om je heen. Dat maakt het werk interessant.”

Lees hier meer over groupage!