Het MVO-beleid van CTS GROUP

Onze MVO-missie

Bij CTS GROUP staan we voor topkwaliteit. Niet alleen in de service voor onze klant, maar ook voor de mensen en wereld om ons heen. Als organisatie willen wij dan ook actief bijdragen aan het optimaliseren van de omstandigheden voor deze factoren en eventuele schade of overlast door onze werkzaamheden tot een minimum beperken. Een stabiele, gezonde en sociale toekomst; dat is ons doel.

Onze MVO-visie

Als logistiek dienstverlener zijn we letterlijk en figuurlijk constant in beweging. Niet alleen zorgen we ervoor dat onze wielen blijven draaien, ook geven we ontwikkeling een centrale rol in onze bedrijfsvoering. Voor het leveren van topkwaliteit zien we groei en innovatie namelijk als essentieel. Daarnaast zijn gezondheid en vitaliteit hierbij van groot belang. Uiteraard vinden we deze factoren ook buiten onze organisatie erg belangrijk. Graag trekken we ons beleid dan ook verder dan alleen onze organisatie. Het stimuleren van beweging, ontwikkeling en gezondheid voor onze medewerkers, voor andere betrokkenen bij ons bedrijf en voor de wereld om ons heen; dat is waar wij naar streven.

Onze medewerkers zijn de spil van de organisatie. Het is voor ons dan ook erg belangrijk dat zij met plezier naar hun werk gaan en gezond zijn én blijven. Ontwikkeling en vitaliteit zijn hierbij essentieel. Via de CTS GROUP Academy geven wij onze medewerkers graag de mogelijkheid zichzelf te blijven ontwikkelen en mee te groeien met de ontwikkelingen in de organisatie en de branche. Hier zien wij als Erkend Leerbedrijf zelf een rol middels plenaire trainingen, maar geven we medewerkers ook de mogelijkheid externe opleidingen te volgen. Daarnaast kunnen alle medewerkers aanspraak maken op een collectiviteitskorting bij hun zorgverzekering en proberen we de werkomstandigheden zo optimaal mogelijk te maken. Heeft een collega een aanpassing nodig? Dan denken wij graag mee!

De transport en logistiek is een van de negen Nederlandse topsectoren. Het is een branche die altijd van belang zal blijven. Bij CTS GROUP zien we het als een taak en een kans de nieuwe generatie kennis te laten maken met de sector. Graag geven wij inzicht in alle mogelijkheden die de transport en logistiek kan bieden. Hier beginnen we al vroeg mee. Zo krijgen basisschoolleerlingen bijvoorbeeld een kijkje in onze keuken tijdens de lokale Roefeldag en geven we op diverse middelbare scholen gastlessen over wat de transport en logistiek precies inhoudt. Daarnaast bieden we jongeren via het CTS GROUP Talent Plan de mogelijkheid om in een periode van maximaal twee jaar verschillende functies binnen onze organisatie te bekleden. Zo komen zij erachter wat ze leuk vinden, waar hun kwaliteiten liggen en welke functie het best bij ze past.

CTS GROUP begon in 1995 als kleine logistiek dienstverlener met drie medewerkers. Maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen is vanaf dit begin belangrijk voor ons geweest. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie met zo’n 200 medewerkers. Dit geeft ons een positie waarin we echt iets bij kunnen dragen aan onze omgeving. Graag investeren we in initiatieven en organisaties die de lokale samenleving en het ondernemerschap een positieve impuls geven. Zo werken we het liefst samen met partijen uit de regio, geven we personen met afstand tot de arbeidsmarkt graag een kans binnen onze organisatie en kunnen diverse lokale sportclubs, initiatieven en evenementen rekenen op onze steun.

Als bedrijf dat zich bezighoudt met wegtransport zijn we de laatste die ontkent dat uitlaatgassen schade toebrengen aan het milieu. In 2017 heeft Transport en Logistiek Nederland (TLN) prioriteit gegeven aan CO2-reductie. Uiteraard doen wij er alles aan hier ons steentje aan bij te dragen. Als initiatiefnemer van diverse distributienetwerken zetten wij ons in voor duurzaam transport en minder vervoersbewegingen. Dit is niet alleen groener en sneller, maar zorgt ook voor ontlasting van het wegennet. Bovendien zijn al onze chauffeurs in het bezit van code 95, waarbij nadruk ligt op veilig, zuinig en milieubewust rijden. Ook kijken we naar nieuwe, innovatieve mogelijkheden om de schade aan het milieu te beperken en te compenseren.