No Limits in Europese distributie en logistiek; dat is CTS GROUP, al meer bijna 25 jaar. Als innovatieve logistiek dienstverlener hebben we een continue focus op de optimalisatie van ons product en houden we onze ogen open voor nieuwe kansen. Zo waarborgen we de topkwaliteit waar we voor staan en kunnen we u de service verlenen die u van ons verlangt.

Online marketplaces zijn booming. Steeds meer B2C én B2B-verkopers zien kansen in deze platformen en bieden hier hun producten op aan. In Nederland kennen we bol.com al jaren, maar ook Amazon wint steeds meer terrein in Europa. Dit Amerikaanse e-commerceplatform heeft al diverse distributiecentra in Europa geopend en blijft zich focussen op uitbreiding. Daarnaast zal ook het van oorsprong Chinese Alibaba zich in Europa gaan vestigen. Het bevoorraden van deze marketplaces is echter, vooral bij Amazon, een vak apart. Met name voor kleinere zendingen tot zo’n vijf pallets zitten hier veel haken en ogen aan. Als distributiespecialist hebben wij besloten hier een speciaal product voor te lanceren: marketplace-distributie.

De marketplace-distributie van CTS GROUP

Voor u, als verkoper op marketplaces, is het belangrijk dat uw producten altijd bij de desbetreffende distributiecentra op voorraad liggen. U wilt tenslotte geen ‘nee’ verkopen aan uw klant. Het aanleveren bij deze centra kent echter specifieke eisen en niet iedere vervoerder is erop ingericht om deze zendingen uit te voeren. Om ons totaalpakket op het gebied van Europese distributie en logistiek compleet te maken, hebben we ervoor gezorgd dat wij u ook voor deze zendingen een passende oplossing kunnen bieden.

Op dit moment kennen de zendingen voor Amazon de strengste aanlevereisen. Het platform werkt met ‘preferred carriers’ en vervoerders krijgen een specifiek tijdslot waarin de zending geleverd dient te worden. Wordt dit niet gehaald, dan moet de vracht weer terug en kunt u als verkoper een boete verwachten. Het is dus belangrijk dat deze leveringen goed worden uitgevoerd. Speciaal voor Amazonleveringen hebben we een aparte infrastructuur ontwikkeld. Bovendien hebben wij de benodigde kennis en ervaring in huis om u bij deze zendingen te assisteren en kunnen we het proces van de boeking tot en met de levering voor u uit handen nemen.

Het stappenplan voor uw levering bij Amazon

  1. Zorg dat u op de hoogte bent van de specifieke aanlevercriteria voor het betreffende distributiecentrum. Enkele aandachtspunten zijn: correcte palletmaat, maximale hoogte en gewicht, correcte verpakking, de juiste labelling en de volledige Bill of Lading.
  2. Meld de zending aan bij Amazon via uw persoonlijke Amazonportal. Na aanmelding ontvangt u de specifieke gegevens die wij nodig hebben bij het boeken van de zending.
  3. Boek de zending in via Mijn CTS GROUP. Vermeld hierbij de specifieke gegevens die u van Amazon heeft ontvangen, zodat wij de zending in kunnen boeken en een tijdslot aan kunnen vragen. Zie hiervoor het aanmeldtemplate voor Amazonzendingen.
  4. Zet uw zending klaar en bereid deze voor volgens de geldende aanlevercriteria van stap 1.
  5. Wij halen uw zending op, boeken de zending in bij Amazon en zorgen ervoor dat deze op het moment van het tijdslot wordt afgeleverd bij het Amazon distributiecentrum

Een uitgebreidere beschrijving kunt u vinden in onze blog ‘leveringen aan Amazon: zo doe je dat!‘.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u of wilt u meer informatie over onze marketplace-distributie? Bekijk dan de speciale pagina over deze service op onze website of neem contact met ons op!

 

Meer informatie aanvragen