Vorig jaar zijn we gestart als logistiek partner van Atletiekunie, de overkoepelende organisatie van een groot aantal atletiek- en loopverenigingen in Nederland. Als logistiek partner verzorgen we het transport bij diverse atletiekevenementen, maar ook helpen we bij de logistieke vraagstukken van de trainingsstages en wedstrijden. Vanaf dit seizoen is de samenwerking uitgebreid en draagt het talententeam van de Atletiekunie de naam van CTS GROUP.

Eerder lanceerden we CTS GROUP Young Talents, het talententeam van Haarlemmermeer. Dit team wordt gevormd door jonge atleten die verschillende sporten beoefenen en heeft meer een lokaal karakter. Het steunen van (sport)talenten, op lokaal en nationaal niveau, sluit mooi aan op onze filosofie: het stimuleren van ontwikkeling en beweging binnen én buiten onze organisatie.

 

Lees hier het officiële persbericht over de presentatie van de atleten van het CTS GROUP talententeam 2019.

Atletiekunie presenteert het CTS GROUP Talententeam 2019

Woensdag 10 juli zijn de vier atleten gepresenteerd die deel uit maken van het CTS GROUP Talententeam. Inderdaad: een nieuwe sponsor en daarmee een nieuwe naam aan het talententeam dat een lange historie kent. Dit alles gebeurde op het hoofdkantoor van CTS GROUP, dé betrouwbare partner voor Europese distributie en logistiek en sinds een jaar partner van de Atletiekunie.

Het team van 2019 kent, behalve een nieuwe sponsor, drie nieuwe gezichten. Jorinde van Klinken kennen we nog vanuit het AA Drink Talententeam van vorig jaar, toegevoegd zijn drie jonge talenten met potentie voor de toekomst. Het team bestaat uit de volgende atleten:

  1. Alida van Daalen (2002, PAC Rotterdam), kogelstoten & discuswerpen
  2. Raphaël Bouju (2002, AV Feniks), sprint & estafette
  3. Robin van Riel (2000, AV Attila), midden & lange afstand
  4. Jorinde van Klinken (2000, Groningen Atletiek), kogelstoten & discuswerpen
CTS GROUP Talententeam
Het CTS GROUP Talententeam 2019 van links naar rechts: Jorinde van klinken, Alida van Daalen, Raphaël Bouju en Robin van Riel.

Een lerende omgeving voor jonge atleten

De Atletiekunie kent een lange historie aan talententeams welke een belangrijke springplank vormen naar een loopbaan bij de senioren. De talenten presteren al op een hoog niveau, maar een topatleet zijn betekent veel meer dan alleen de prestatie. Het betekent ook omgaan met media, met tegenslagen, met blessures, met de verwachtingen van sponsoren, organisatoren, managers én van je omgeving. Met de samenstelling van talententeams creëren we een lerende omgeving voor jonge atleten waarin ze nieuwe ervaringen op kunnen doen en zich versneld kunnen ontwikkelen. Anders dan de samenstelling van de talententeams uit het verleden is de leeftijdsgrens van 20 jaar. Alleen atleten jonger dan 20 kunnen geselecteerd worden; dát is namelijk de leeftijd waar je het verschil kunt maken.

 

Mooie lichting met veel talent

Technisch directeur Ad Roskam: “Het is fantastisch dat CTS GROUP ons al geruime tijd ondersteunt bij transport en distributiezaken rond onze stages en toernooien, met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Dat zij zich nu ook op deze manier verbindt aan het talententeam is voor de atleten een enorme support en voor ons een prachtige kans om dit partnership tot een nog groter succes te maken. We kennen een mooie lichting met veel talent en hebben voor een jongere groep gekozen om de voorbereiding op de overgang naar de senioren nog beter te kunnen ondersteunen. Alle talenten zijn geplaatst voor het EK onder 20 dat deze week plaatsvindt en er zijn zeker ook medaillekansen.”

 

CTS GROUP

Miriam de Groot, commercieel directeur CTS GROUP, is eveneens verheugd over dit moment. “Bij CTS GROUP staan we voor no limits in de Europese distributie en logistiek. Net als in topsport is het in de logistiek keihard werken en doen wij er alles aan topprestaties te leveren. Continue ontwikkeling van onze dienstverlening én van onze medewerkers is hierbij essentieel. Maar ook geven we via ons Talent Plan de nieuwe generatie een kans om hun carrière een kickstart te geven. De insteek van het talententeam sluit dan ook mooi aan op onze eigen filosofie. We zijn er trots op dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de atletiek in Nederland en van deze talenten in het bijzonder. We kijken uit naar het aankomende seizoen en hopen dat het talententeam een mooie toekomst tegemoet gaat onder de nieuwe naam.”

Over de Atletiekunie
Atletiek is de moeder aller sporten. Lopen, springen en werpen maken atletiek tot de meest veelzijdige sport. Sneller, hoger, sterker: in topsport en breedtesport zet de Atletiekunie zich in voor succesvolle beoefening van deze prachtige sport. Samen geven we vorm aan atletiek, samen promoten we atletiek, zodat iedereen kan genieten van atletiek.