De service van CTS GROUP gaat verder dan alleen transport van A naar B. Graag voorzien we u ook van interessante informatie gerelateerd aan onze bestemmingen en dienstverlening. In deze blog: de ins en out over zakendoen met Italië. Want hoewel duizenden Nederlandse toeristen zich ieder jaar naar Italië verplaatsen om hier lekker vakantie te vieren, en de omgang met Italianen Nederlanders dus niet vreemd is, kent de Nederlandse cultuur grote verschillen met die van Italië en is zakendoen met dit mooie land net even anders.

Tip 1. Eten & drinken

Pasta, espresso, gelato; Italianen vinden eten en drinken belangrijk. Een cappuccino wordt gedronken voor het ontbijt. Na het ontbijt volgt een shot espresso. Stel niet voor even snel een broodje te halen. Zowel ’s middags als ’s avonds wordt er namelijk uitgebreid getafeld. Met een espresso als afsluiter natuurlijk.

 

Tip 2. Bella figura

Het is geen geheim dat Italianen veel waarde hechten aan hun uiterlijk. Mooie, goed passende kleding en een verzorgd uiterlijk zijn is belangrijk, ook voor hun zakenpartners. Zorg er dus voor dat u goed voor de dag komt bij een eerste ontmoeting. En geef complimenten, dat werkt ook.

 

Tip 3. Persoonlijk contact

Italianen doen niet snel zaken met personen die ze niet kennen. Zorg daarom altijd voor een persoonlijke introductie. En spreek Italiaans. Dat zal de band verstevigen en het zakendoen makkelijker maken. Spreek uw Italiaanse contact wel altijd met zijn/haar titel en de familienaam aan. Tutoyeren is niet gebruikelijk.

 

Tip 4. Blijf altijd beleefd

Italianen staan bekend om hun temperament en gaan geen meningsverschil uit de weg. Sterker nog, dit wordt als nuttig en positief gezien. Wel is het belangrijk om altijd beleefd te blijven. Negatief uitlaten over de gang van zaken in Italië of grapjes maken over de maffia wordt ook zeker niet gewaardeerd.

 

Tip 5. De juiste contactpersoon

Veel organisaties in Italië zijn familiebedrijven, waar het hoofd van de familie aan het roer staat. Dit is degene die de beslissingen neemt. Zorg er dus altijd voor dat u met de juiste persoon in contact staat.

Italië als transportbestemming

Italië is voor een groot gedeelte erg berg- of heuvelachtig. Het land is zeer uitgestrekt en met alle smalle, bochtige wegen kan het transport weleens een uitdaging zijn. Desalniettemin bieden wij al vanaf dag één een service voor dit prachtige land. Met dagelijkse vertrekken en verschillende looptijden natuurlijk. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem contact op!

Let op! In week 32, 33 en 34 zijn veel bedrijven in Italië gesloten.

Win met uw Italië-zending!

Heeft u zendingen van/naar Italië? Tot en met 31 juli maakt u met uw Italië-zendingen kans op een van de 24 vouchers ter waarde van € 100,- voor Cavallaro Napoli. Ook als u een nieuwe klant bent. Waar wacht u op? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Meer informatie aanvragen Offerte aanvragen

Cavallaro Napoli: de perfecte mix

Cavallaro Napoli, een luxury fashion merk dat Italiaanse flair en vakmanschap combineert met Nederlands draagcomfort, produceert kleding in Italië en vervaardigt alle items in Italië, waarna CTS GROUP deze naar het distributiecentrum in Nederland vervoert. Meer hierover is te lezen in de nieuwste HMore.