Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, dat is belangrijk! Afgelopen zaterdag hadden we bij CTS GROUP een chauffeursdag in het kader van code 95, de code die nodig is om vakbekwaamheid aan te tonen. 

Op 14 juli 2018, de dag waarop heel Frankrijk ‘quatorze juillet’ viert, was er bij de CTS GROUP een chauffeursdag in het kader van de code 95. Het was een leerzame dag, waarin onderwerpen als communicatie, het schadeformulier, de spiegelafstelling, het omgaan met digitale tachograaf en de wetgeving die hierbij hoort op het programma stonden.

 

Wat is code 95?
Iedereen die op basis van een C-rijbewijs beroepsmatig in het goederenvervoer rijdt moet een code 95 op het rijbewijs hebben staan om de vakbekwaamheid aan te tonen. Hiervoor moet eerst de basiskwalificatie gehaald worden. Daarna is het verplicht om elke vijf jaar nascholing te volgen om de code 95 te verlengen en beroepsmatig te kunnen blijven rijden. Bij CTS GROUP houden we regelmatig bijscholingsdagen, zodat de chauffeurs altijd op de hoogte zijn van de nieuwste regelingen en met de ontwikkelingen mee kunnen groeien.