Maandag 27 november is editie 12 van het Glossy Magazine gepresenteerd. Een exclusief event in de Koninklijke Lounge van de Arena met relaties van HMore members en founders. IN DEZE HMORE: Made for Movement, een klant van CTS GROUP aan het woord.

 

‘We zijn gemaakt om te bewegen’

Staan en lopen is niet voor ieder kind zomaar weggelegd. Maar het is wel heel belangrijk voor de gezondheid. Bart van der Kroon van Made for Movement Nederland legt uit hoe de NF Walker kan helpen.

Niet vanzelfsprekend

De mens is niet gemaakt om te zitten. Staan, lopen, daar zijn we op gebouwd. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend, zegt Bart van der Kroon: “Wanneer je als kind het grootste deel van de dag in een rolstoel zit of in bed ligt en nooit beweegt, krijg je geen enkel besef van je benen, van het gevoel van opwaartse druk in je gewrichten.” Met alle gevolgen van dien. “Wij werken nauw samen met een fysiotherapeut die onderzoek doet naar het belang van bewegen. Uit een recente studie onder mensen met cerebrale parese – een hersenbeschadiging waardoor staan en lopen vaak niet of nauwelijks lukt – bleek dat zij door hun zittende bestaan veel vaker chronische ziektes ontwikkelen dan de gezonde controlegroep. Diabetes, botontkalking, hart- en vaatziekten; zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd.”