De ontwikkelingen rondom duurzaam transport zijn in volle gang. De doelstellingen van TLN, brancheorganisatie voor de transport- en logistieksector: vanaf 2025 worden er in binnensteden alleen nog maar uitstootvrije vrachtwagens toegelaten en vanaf 2030 moeten de CO2-emissies van vrachtwagens gehalveerd zijn. Logistiek dienstverlener CTS GROUP draagt op verschillende manieren bij aan deze doelstellingen. Inmiddels is ook de eerste rit met een elektrische vrachtwagen een feit. 

De specialist in Europese distributie en logistiek heeft de afgelopen jaren meerdere stappen gemaakt op het gebied van duurzaam transport. De helft van het wagenpark rijdt op de duurzame biobrandstof HVO, de organisatie compenseert de overgebleven uitstoot van het eigen wagenpark via Climate Neutral Group en dankzij de focus op CO2-reductie en ketensamenwerking heeft de logistiek dienstverlener vorig jaar de Lean & Green 2 Star Award bemachtigd. Met de aanschaf van de Renault Z.E. zet CTS GROUP de volgende stap naar emissievrij transport.

Miriam de Groot, commercieel directeur, is verheugd met de aanschaf van de eerste elektrische vrachtwagen van CTS GROUP: “Als innovatieve logistiek dienstverlener vinden we het belangrijk om met nieuwe ontwikkelingen mee te gaan of zelfs voorop te lopen. Bijvoorbeeld door partnernetwerken op te richten of onze CO2-uitstoot op eigen initiatief te compenseren. Toch wachtten we met de aanschaf van een elektrische wagen en gaven we eerst op andere manieren invulling aan onze doelstellingen met betrekking tot duurzaam transport. Met het laadvermogen en actieradius van de trucks en de laadinfrastructuur in de omgeving zouden we te veel beperkt worden in de operatie. Maar de wereld staat niet stil en de omstandigheden worden steeds beter. Ik ben ervan overtuigd dat de Renault Z.E. een hele mooie toevoeging aan ons wagenpark is. De eerste rit is nu een feit en ik kijk uit naar de vele die zullen volgen.

Eco-Groothandel heeft de eerste levering met de elektrische wagen van CTS GROUP in ontvangst genomen. En dat is geen toeval. Duurzaamheid heeft binnen de organisatie een centrale plaats. Rob Bos, eigenaar van Eco-Groothandel: “Elektrisch vervoer is Beter voor jezelf én voor de wereld. Schoon van A naar veel Beter, samen moeten we het doen!”.