Het nieuwe coronavirus (COVID-19) houdt de wereld sinds december vorig jaar in haar greep. Om verspreiding van het virus tegen te gaan zijn overal ter wereld maatregelen getroffen. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over welke maatregelen er precies gelden. Via deze blog houden we u op de hoogte van de consequenties van deze maatregelen voor het wegtransport binnen Europa. Daarnaast verwijzen we ook graag naar de liveblog van TLN.

Graag vragen we momenteel extra aandacht voor het onderstaande:
– Check voor het inboeken van de zending altijd of ontvanger/afzender open is
Om overvolle depots en extra kosten voor opslag te voorkomen bezorgen we de goederen die niet afgeleverd kunnen worden, zoveel mogelijk en in overleg met onze opdrachtgevers, terug bij de afzenders. Kosten die hieruit voortvloeien houden we zo beperkt mogelijk, maar zullen we helaas wel doorbelasten.

Klik hier om het eerste bericht te lezen.


Update 13/01/2021 – 15.00u

Gisteravond is tijdens de nieuwe persconferentie een verlenging van de Nederlandse lockdown afgekondigd. De lockdown blijft gelden tot ten minste 9 februari. In Duitsland werd de lockdown eerder al verlengd. In verband met de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus geldt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland momenteel een zeer strenge lockdown.

Ondanks de verschillende lockdowns wordt transportverkeer in alle landen nog toegelaten. Wel kan het zijn dat ontvangers andere openingstijden hanteren, waardoor er mogelijk niet gelost kan worden. Graag vragen we u de openingstijden goed te checken voordat u een zending boekt.


Update 23/12/2020 – 12.00u

De Eurotunnel en de havens van en naar het Verenigd Koninkrijk, die afgelopen zondag in verband met een zeer besmettelijke mutatie van het coronavirus waren gesloten, zijn weer open. Het gaat echter nog dagen duren voordat de situatie is genormaliseerd.
Dinsdagavond bereikten de Franse en Britse regering een akkoord over het heropenen van de grenzen. Chauffeurs en inzittenden mogen alleen de grens over wanneer zij een negatieve coronatest van maximaal 72 uur oud kunnen tonen. Momenteel staan er bij de grensovergangen duizenden gestrande vrachtwagens. Naar verwachting houden de vertragingen tot na de kerst aan.

Gezien de tijd – een dag voor kerst – kunnen wij momenteel vrijwel geen nieuwe zendingen voor het VK aannemen. Heeft u toch transport? Raadpleeg dat uw vaste contactpersoon bij CTS GROUP. De reguliere dienstregeling voor het VK (en Ierland) start op 5 januari 2021. Zendingen zijn in de tussentijd op aanvraag.


Update 21/12/2020 – 14.45u

Ernstige vertragingen Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk is een zeer besmettelijke mutatie van het coronavirus geconstateerd. Om verspreiding te voorkomen hebben meerdere Europese landen de grenzen met het Verenigd Koninkrijk gesloten. De Eurotunnel is in ieder geval tot en met dinsdag gesloten. Frankrijk heeft de grenzen met VK voor alle vrachtverkeer verboden, vanuit overige landen is alleen onbemand vrachtverkeer toegelaten maar is de capaciteit zeer beperkt. In verband met de naderende Brexit stonden er de afgelopen weken al lange files bij de grensovergangen naar het VK. Met de huidige grensafsluitingen is de situatie flink verergerd. Zowel de Britse regering als de EU-top heeft crisisberaad ingelast om tot een gecoördineerde aanpak te komen van het probleem.

Momenteel bekijken wij alle opties om lopende zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen vervoeren. In verband met de ernst van de situatie hebben we echter moeten besluiten om geen nieuwe zendingen van en naar het VK aan te nemen totdat wij een oplossing gevonden hebben om deze vervoeren. Zodra er een oplossing is zullen wij eerst de reeds aangenomen zendingen uitvoeren.


Update 14/12/2020 – 16.30u

Inmiddels is het meer dan een maand geleden dat diverse landen in Europa een (gedeeltelijke) lockdown hebben ingesteld. Helaas zijn de resultaten niet zoals gehoopt en blijven de besmettingscijfers hoog. In meerdere Europese landen zijn de coronamaatregelen verlengd. De gedeeltelijke lockdown in Duitsland wordt aangescherpt. Hier geldt vanaf woensdag 16/12 een harde lockdown waarbij onder andere niet-essentiële winkels en scholen hun deuren moeten sluiten. Ook in Nederland worden de maatregelen aangescherpt. Hierover wordt vanavond om 19.00u meer bekendgemaakt.

Tot op heden wordt in alle Europese landen nog transportverkeer toegelaten. Wel kan het voorkomen dat bedrijven in verband met de maatregelen gesloten zijn en het niet mogelijk is om hier te laden/lossen. Graag vragen we u nogmaals om voorafgaand aan het boeken van een zending goed te checken of het bedrijf geopend is.


Update 02/11/2020 – 14.30u
In meerdere landen in Europa zijn coronamaatregelen aangescherpt en geldt een (gedeeltelijke) lockdown. Onderstaand vindt u hier een overzicht van:
   – België – gedeeltelijke lockdown voor ten minste een maand vanaf 2/11/2020
   – Duitsland – gedeeltelijke lockdown voor ten minste een maand vanaf 2/11/2020
   – Frankrijk – lockdown tot ten minste 1/12vanaf 30/10/2020
   – Verenigd Koninkrijk – Engeland vanaf 5/11 een lockdown tot ten minste 2/12. Wales een gedeeltelijke lockdown tot ten minste 9/11.
   – Ierland – lockdown vanaf 21/10
   – Portugal
– grote delen van het land in lockdown vanaf 4/11/2020
   – Spanje
– noodtoestand verlengd tot mei 2021. Diverse regionale lockdowns.
   – Italië
– aangescherpte maatregelen tot ten minste 24/11/2020
   – Oostenrijk
– gedeeltelijke lockdown vanaf 3/11/2020
   – Tsjechië
– lockdown vanaf 22/10/2020

Openingstijden en contactgegevens
De maatregelen kunnen invloed hebben op de openingstijden van fabrieken, winkels en andere bedrijven. Om te voorkomen dat wij met het laden/lossen voor een dichte deur staan wijzen we u er graag nogmaals op goed te checken of uw laad-/losadressen open zijn en zendingen accepteren. Geef daarnaast bij het boeken van een zending altijd de contactgegevens van een contactpersoon op het laad- en losadres op. Dit om ophoping van vracht en extra kosten te voorkomen.

Momenteel kunnen wij onze service nog voor alle bestemmingen verzorgen. Voor updates met betrekking tot het palletvervoer verwijzen we ook graag naar de liveblog van TLN.


Update 23/10/2020 – 09.30u
In heel Europa neemt het aantal coronabesmettingen toe en worden de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan aangescherpt. Zo geldt in meerdere gebieden een avondklok of is er overgaan op een gedeeltelijke lockdown. In Ierland en Tsjechië geldt een gehele lockdown. Het is niet uit te sluiten dat deze maatregel de komende dagen ook in andere landen wordt doorgevoerd.

Wat het wegtransport betreft gelden er nu nog geen beperkingen. Wel kunnen de maatregelen effect hebben op de capaciteit op laad-/loslocaties, waardoor looptijden onder druk komen te staan. Graag vragen we u alert te zijn op de openingstijden van uw ontvanger en ons over eventuele aanpassingen te informeren.


Update 06/10/2020 – 11.00u
Spanje is een van de meest getroffen landen van Europa. Ook nu zijn er verschillende regio’s in Spanje waar veel coronagevallen gemeld worden. Van onze Spaanse partner hebben wij vernomen dat zendingen van en naar Spanje in verband de huidige situatie mogelijk enige vertraging op kunnen lopen. Heeft u een vraag over een specifieke zending? Neem dan contact op met onze customer service.


Update 29/09/2020 – 16.30u
Het coronavirus grijpt steeds meer om zich heen. Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond hebben we ook bij CTS GROUP een aantal aangescherpte maatregelen getroffen, waaronder:
– Onze medewerkers werken waar mogelijk thuis.
– Fysieke afspraken worden zo veel mogelijk vervangen door telefonische communicatie
– In de algemene ruimtes en warehouses geldt een mondkapjesplicht. Ook bezoekers die ons pand betreden vragen wij een mondkapje te dragen.

Mocht de bereikbaarheid van onze medewerkers als gevolg van deze maatregelen beïnvloed worden vragen wij hiervoor om uw begrip.

De huidige situatie met betrekking tot het coronavirus heeft nog geen invloed op onze services. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte.


Update 01/09/2020 – 9.00u
Het coronavirus steekt overal in Europa weer de kop op. Gelukkig loopt het wegtransport van en naar vrijwel alle bestemmingen nog goed door. Alleen in de Zuid-Europese landen, zoals Frankrijk, Spanje en Italië, merken wij dat het coronavirus nog invloed heeft op de transportmogelijkheden en kunnen wij de looptijden nog niet garanderen. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Raadpleeg uw accountteam voor meer informatie.

Tekenen voor levering
Om besmetting te voorkomen merken wij dat veel ontvangers niet op de handheld of afleverbewijzen van chauffeurs willen tekenen voor levering. In deze gevallen vermelden onze chauffeurs dit op het afleverbewijs en maken zij foto’s van de geloste lading. We vragen hiervoor om uw begrip.


Update 26/06/2020 – 9.30u
In heel Europa worden de coronamaatregelen steeds verder versoepeld. Reizen is in een groot deel van Europa weer mogelijk en het bedrijfsleven kom steeds meer op gang. Bij CTS GROUP merken ook een continue stijging van het aantal zendingen en aanvragen. Een positieve ontwikkeling.

Looptijden
Door de effecten van de coronacrisis konden wij de looptijden voor onze bestemmingen niet garanderen. Inmiddels loopt onze dienstregeling voor vrijwel alle bestemmingen, met uitzondering van Zuid-Europa, weer als vanouds. U mag er vanuit gaan dat wij op deze bestemmingen de service verlenen die u van ons gewend zijn.Update 03/06/2020 – 13.15u
Europa ontwaakt langzaam uit de lockdown. Italië opent vandaag zelfs haar deuren voor toeristen uit andere landen.

Bij CTS GROUP zien we het aantal zendingen toenemen. Op het moment zijn leveringen overal mogelijk, mits de ontvanger open is. Graag vragen we u dit altijd goed te checken voordat u een zending boekt. Omdat de situatie elk moment weer kan veranderen zijn looptijden nog steeds onder voorbehoud.Update 22/4/2020 – 15.15u
Maatregelen coronavirus
Gisteren werd door premier Mark Rutte bekendgemaakt dat de geldende maatregelen in Nederland met betrekking tot het coronavirus ten minste tot en met 20 mei van kracht blijven. Alleen voor kinderen tot en met 12 jaar worden de maatregelen iets versoepeld. Voor de transport en logistiek blijft de situatie momenteel vrijwel onveranderd.Update 16/4/2020 – 15.15u
Magazijnen Amazon in Frankrijk tijdelijk gesloten
Omdat Amazon onvoldoende maatregelen zou nemen om werknemers te beschermen tegen het coronavirus zijn alle magazijnen in Frankrijk van 16 tot 21 april gesloten. Amazon neemt in deze periode de tijd om de gezondheidsrisico’s in de magazijnen te beoordelen. Het is mogelijk dat de Franse filialen langer gesloten blijven.

Files grensovergang Duitsland – Tsjechië
In verband met strenge controles staan er op dit moment lange files bij de grensovergang van Duitsland naar Tsjechië. Klik hier voor de actuele wachttijden.Update 7/4/2020 – 16.15u
De situatie met betrekking tot Europees wegtransport is de afgelopen week redelijk stabiel. Tot op heden kunnen wij nog in alle landen in Europa zendingen leveren, mits deze bedrijven open zijn om zendingen te ontvangen. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.Update 1/4/2020 – 11.00u
Gisteren werd bekend dat de maatregelen mbt het coronavirus net als in andere landen wordt verlengd. De maatregelen gelden nu in ieder geval tot en met 28 april. Tot en met deze datum blijven o.a. horecagelegenheden, scholen en sportverenigingen gesloten, wordt men gevraagd zo veel mogelijk binnen te blijven en sociaal contact te minimaliseren. Dit houdt ook in dat de situatie voor het transport voorlopig nog hetzelfde blijft. Graag wijzen we u er nogmaals op goed te checken of de ontvanger/afzender open is voordat u een zending boekt. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!


Update 27/3/2020 – 15.30u
De situatie met betrekking tot Europees wegvervoer is de laatste dagen redelijk stabiel. Er zijn geluiden dat in sommige gebieden in Frankrijk alleen nog maar essentiële goederen vervoerd mogen worden, maar momenteel ervaren wij voor alle postcodes nog geen problemen. Echter kan dit per uur veranderen. Wij staan continu in contact met onze partners om de lokale omstandigheden te bespreken. Zodra er wijzigingen optreden stellen we u hier uiteraard van op de hoogte in deze blog.

Door strenge controles aan de grens in meerdere Europese landen zijn er af en toe nog steeds lange(re) wachttijden bij grensovergangen. Klik hier voor de actuele wachttijden.Update 24/3/2020 – 17.15u
Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn nieuwe maatregelen van kracht geworden. Alle winkels die niet-essentiële producten verkopen moeten hun deuren gesloten houden. Daarnaast is te zien dat in bedrijven andere openingstijden hanteren of tijdelijk helemaal gesloten zijn. Ook voor zendingen van/naar het VK, en met name voor winkelleveringen, is het dan ook erg belangrijk om te checken of de adressen open zijn.

Retourzendingen Europa
In verband met het sluiten van bedrijven zijn er momenteel meerdere zendingen die niet op het afleveradres bezorgd kunnen worden. Om overvolle depots en extra kosten voor opslag te voorkomen zullen we de goederen, zoveel mogelijk en in overleg met onze opdrachtgevers, terugbezorgen bij de afzenders. Kosten die hieruit voortvloeien zullen we helaas moeten doorbelasten.


Update 23/3/2020 – 15.00u
Italië
In Italië zijn de noodmaatregelen aangescherpt. In aanvulling op de eerdere maatregel om bijna alle winkels te sluiten moeten nu alle niet-essentiële bedrijven en fabrieken tot 3 april gesloten blijven. Het is dus ook niet mogelijk om hier zendingen op te halen of af te leveren. Check dus bij alle adressen in Italië extra goed of deze open zijn.

Looptijd
Momenteel is het voor alle andere bestemmingen nog steeds mogelijk om zendingen uit te voeren. Looptijden zijn voor alle bestemmingen, dus ook voor de Benelux, niet gegarandeerd. Is de looptijd voor u essentieel? Neem dan in alle gevallen contact op met onze customer service.

Maatregelen
Uiteraard geven we bij CTS GROUP ook gehoor aan de oproep van Premier Rutte/het RIVM en werken onze medewerkers waar mogelijk thuis. Wij doen er alles aan om u ook nu dezelfde service te verlenen. Echter is deze situatie voor ons ook wennen. Mocht het voorkomen dat u iets minder snel reactie van ons krijgt of dat wij uw mail dubbel beantwoorden, dan vragen wij hiervoor uw begrip. Voor de medewerkers die wel op de werkvloer aanwezig zijn waarborgen wij de 1,5 meter afstand. Daarnaast hebben wij voor externe chauffeurs die bij ons komen laden/lossen extra sanitaire voorzieningen gefaciliteerd waar zij gebruik van kunnen maken.Update 19/3/2020 – 15.15u
De situatie met betrekking tot het Europese wegvervoer is niet veel veranderd ten opzichte van gisteren. In principe wordt in alle landen nog transportverkeer doorgelaten. Wel staan er voor enkele grensovergangen nog lange wachtrijen Klik hier voor de actuele situatie.

Graag wijzen we u erop dat transportkosten vanwege de verminderde capaciteit, door bijvoorbeeld het stoppen van de veerdienst naar Finland, op het moment hoger kunnen uitvallen. Voor specifieke informatie hierover vragen we u contact op te nemen met uw vaste aanspreekpunt binnen CTS GROUP.Update 18/3/2020 – 14.15u
Amazon heeft restricties opgelegd m.b.t. seller leveringen. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan zendingen met huishoudelijke benodigdheden, medische benodigdheden en andere veelgevraagde producten, zodat deze sneller ontvangen, aangevuld en geleverd kunnen worden. Bent u een seller en verzendt u leveringen met een ‘FBA Shipment ID’ en ‘Amazon reference ID’? Dan worden alleen zendingen met producten die onder deze categorieën vallen geaccepteerd:
– Babyproducten
– Gezondheid en huishouden
– Schoonheid en persoonlijke verzorging (inclusief toestellen voor persoonlijke verzorging)
– Kruidenier
– Industrieel en wetenschappelijk
– Dierbenodigdheden

Bent u Vendor en shipped u met ASN-nummer (advance shipment notice) en PO-nummer (purchase order number)? U mag zonder restrictie naar Amazon blijven shippen.Update 18/3/2020 – 12.30u
Vooralsnog is het negatief reisadvies niet van toepassing op de transportsector en wordt in alle Europese vrachtverkeer toegelaten. Wel lopen de wachttijden voor de grensovergangen in sommige gebieden flink op. Tussen Frankrijk en Duitsland en Duitsland en Polen worden er zelfs wachtrijen waargenomen van meer dan 20 km lang. Klik hier voor de actuele wachttijden. Looptijden en tijdsleveringen kunnen wij voor alle bestemmingen niet garanderen.

Vanwege de situatie sluiten steeds meer bedrijven tijdelijk hun deuren. Ook winkels zijn in veel landen gesloten. Check dus goed of de ontvanger open is voordat u een zending inboekt.Update 17/3/2020 – 12.30u
In verschillende landen zijn de maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangescherpt.
– Er zijn meerdere grensovergangen gesloten. Transportverkeer mag nog wel door, maar in onder andere Frankrijk, Luxemburg en de regio Beieren in Duitsland is men zeer selectief met het toestaan van vervoer. Alleen essentiële bedrijven mogen goederen ontvangen.
– De wachttijden bij de grensovergangen die wel open zijn kunnen oplopen tot een paar uur. Klik hier voor de actuele wachttijden.
– Het is zaak om het retourneren van zendingen tot een absoluut minimum te beperken. Graag wijzen we u er nogmaals op om er zeker van te zijn dat de ontvanger open is alvorens het boeken van een zending.
– Ierse veerbedrijven zijn gestopt met het vervoer van vrachtwagens onder begeleiding.

Op woensdag 18 maart komen de Europese transportministers in een spoedzitting bijeen om zich te beraden over de situatie rond het coronavirus.Update 16/3/2020 – 12.30u
De maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben grote consequenties voor het dagelijks leven in heel Europa. Momenteel is er nog steeds transport mogelijk van en naar al onze bestemmingen. Wel zijn er over de hele linie gevolgen van de maatregelen te merken. Met name zendingen voor Italië en Spanje lopen vertragingen op, maar ook op alle andere bestemmingen kunnen wij onze looptijden niet garanderen. Graag wijzen we u er nogmaals op goed te checken of laad-/losadressen open zijn en zendingen accepteren. Dit om ophoping van vracht en extra kosten te voorkomen.

Bij CTS GROUP nemen wij onze verantwoordelijkheid als logistiek dienstverlener en zorgen we ervoor dat wij u ook in deze periode goed van dienst kunnen zijn. Uiteraard heeft de gezondheid van onze medewerkers en maatschappij voor ons een hoge prioriteit en nemen wij ook als werkgever onze verantwoordelijkheid. Waar mogelijk werken onze medewerkers aankomende periode vanuit huis. Voor de medewerkers die wel op kantoor aanwezig zijn hebben wij de benodigde maatregelen getroffen.

Om deze periode te overbruggen denken wij graag met u mee. Om onze service voor u zo optimaal mogelijk in te kunnen vullen is informatie vanuit uw kant ook van groot belang. Graag vragen wij u belangrijke ontwikkelingen te bespreken met uw vaste aanspreekpunt binnen CTS GROUP.Update 13/3/2020 – 12.30u
Winkelleveringen Italië
De Italiaanse regering heeft besloten dat er tot en met 3 april 2020 in Italië geen winkelleveringen meer mogen plaatsvinden, met uitzondering van supermarkten en andere winkels die voorzien in basisbehoeften. Om stagnatie van vracht op onze locatie of in Italië te voorkomen raden we aan zendingen voor winkels die niet beleverd kunnen worden niet te verzenden.

Alle overige transport- en logistieke activiteiten kunnen wel plaatsvinden. Wel zien we dat er vertragingen optreden en sommige trucks uitvallen.

Afleverbewijzen
In verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het niet altijd mogelijk een ontvangstbewijs van de zending te verkrijgen, bijvoorbeeld omdat chauffeurs niet kunnen of willen aftekenen op smartphones. In deze gevallen zullen onze chauffeurs hiervan een vermelding maken op het afleverbewijs.

Spanje
Ook in Spanje zijn bepaalde gebieden afgesloten. Transport is in deze gebieden nog wel mogelijk. Graag vragen we u wel goed te checken of de afleveradressen nog open zijn en zendingen aannemen.

Voor updates met betrekking tot het palletvervoer verwijzen we ook graag naar de liveblog van TLN.


 

Oorspronkelijk bericht 12/3/2020

Het coronavirus en palletvervoer

Het nieuwe coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in haar greep. Sinds de uitbraak in China afgelopen december zijn er over de hele wereld besmettingen vastgesteld. Ook in Europa verspreidt het virus zich in rap tempo en worden er diverse landen noodmaatregelen getroffen. Ook in Nederland zijn de nodige maatregelen genomen. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over welke maatregelen er precies gelden.

Consequenties palletvervoer
De Europese maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben ook effect op het wegtransport. Hoewel er op dit moment in alle landen nog geen transportrestricties zijn, kunnen zendingen in verband met beperkte capaciteit wel vertraging oplopen. Looptijden kunnen we daarom op het moment ook niet garanderen. Graag vragen wij hiervoor uw begrip. Daarnaast wijzen wij u graag op het volgende:

– Sommige bedrijven houden hun deuren gesloten, waardoor laden/lossen niet mogelijk is. Wij vragen u goed te checken of de ontvanger open is en zendingen aanneemt.
– Verschillende vervoerders weigeren nog met fysieke documenten te werken. Maak zo veel mogelijk gebruik van papierloos vervoer.

Momenteel staan wij continu in contact met onze Europese partners. Van relevante updates zullen wij u zo snel mogenlijk op de hoogte stellen. Daarnaast zijn wij een blog gestart waarop wij alle relevante updates zullen plaatsen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw vaste contactpersoon.

Maatregelen CTS GROUP
Binnen CTS GROUP is een werkgroep geactiveerd die de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Op verschillende plaatsen in het pand zijn desinfectievoorzieningen, er zijn extra schoonmaakmaatregelen getroffen en het contact met externe chauffeurs wordt geminimaliseerd. Daarnaast worden grotere bijeenkomsten geannuleerd.

Uiteraard doen we onze uiterste best om uw zendingen ook in deze periode naar behoren uit te voeren. We vertrouwen erop u via deze weg voldoende geïnformeerd te hebben. 

Neem contact op