“Als organisatie kun je lokaal ook waarde toevoegen”

De vestigingsplaats van een bedrijf is vaak een strategische keuze. Zaken als bereikbaarheid, kosten en voorzieningen zijn hierbij belangrijke factoren. Maar naast dat de omgeving het bedrijf iets te bieden heeft, kan een organisatie zelf ook van waarde zijn voor de omgeving. Door lokale evenementen, sportclubs en initiatieven te supporten bijvoorbeeld. Miriam de Groot, medeoprichter en commercieel directeur van CTS GROUP, weet hier alles van.

Wat is de relatie tussen CTS GROUP en Haarlemmermeer?
“Als sinds onze oprichting zijn we in Haarlemmermeer gevestigd. Eerst in Badhoevedorp. Toen hadden zaten we in het oude Martomod-gebouw, waar nu Corendon gevestigd is. Later verhuisden we naar bedrijvenpark Spoorzicht in Nieuw-Vennep en sinds 2007 zijn we gevestigd in het logistieke verzamelpand FT 207 op businesspark Nieuw-Vennep Zuid. Daarnaast wonen veel van onze medewerkers ook in Haarlemmermeer.”

Wat kan een bedrijf naar jouw idee toevoegen aan de omgeving?
“Dat kan denk ik heel ver gaan. Uiteraard biedt een organisatie werkgelegenheid en kan het ook andere bedrijven aantrekken om zich in hetzelfde gebied te vestigen. Naar mijn mening heeft een organisatie ook een bepaalde verantwoordelijkheid om lokaal iets bij te dragen. Als CTS GROUP zijnde voelen we dat heel sterk. In onze beginjaren was dit al zo, maar was het wat kleinschaliger. Nu zijn we uitgegroeid tot een organisatie die wat meer kan doen.”

Als organisatie support CTS GROUP menig sportclub in Haarlemmermeer. Hoe is dat zo gekomen?
“Dat is een beetje zo gegroeid. Veel mensen binnen onze organisatie zijn echte sportliefhebbers. Voetbal met name, maar zelf ben ik meer van tennis. Vroeger speelde Edwin Beentjes, ook oprichter en DGA van CTS GROUP, bij voetbalvereniging FC VVC in Nieuw-Vennep. Om de club extra te steunen en wat naamsbekendheid voor het bedrijf op te bouwen hing er al snel een mooi bord van CTS GROUP langs het veld. We zagen dat clubs en ook andere evenementen de steun van lokale bedrijven goed kunnen gebruiken. En als je ergens hangt, weten andere partijen je ook snel te vinden. Zo kwamen hier steeds meer clubs bij. Nu steunen we niet alleen meerdere sportclubs, maar waren we bijvoorbeeld ook sponsor van de Haarlemmermeer Run, zijn we hoofdsupporter van de Vespohal en is de estafette bij De Spartaan in Lisse een vast evenement op de kalender. Extra leuk: hier kunnen we dan ook met medewerkers aan meedoen.”

Zit hier nog een speciale doelstelling aan vast?
“De voornaamste motivatie voor het supporten van lokale initiatieven en sportclubs is dat we willen dat deze verenigingen kunnen blijven bestaan. Indirect helpen we de medewerkers die in deze omgeving wonen hier natuurlijk ook mee. Het is voor de clubs meestal geen vetpot, zeker bij kleinschalige verenigingen. Vaak zetten vrijwilligers zich met hart en ziel in voor de club, maar er is natuurlijk ook geld nodig. Dankzij de support van lokale ondernemingen zijn er net wat meer dingen mogelijk. Uiteraard is een stukje naamsbekendheid is altijd mooi meegenomen. Vacatures sturen we bijvoorbeeld ook door aan de clubs. Het kan maar net zijn dat er iemand rondloopt die ook een leuke baan zoekt.”

Zelf ben je ook zeer actief in het ondernemersklimaat.
“Als ondernemers uit dezelfde regio is het belangrijk dat je samenwerkt, van elkaar leert en elkaar support. In Haarlemmermeer zijn er verschillende ondernemersverenigingen en -initiatieven. Wat we doen met HMore is daar natuurlijk ook een verlengde van. Haarlemmermeer heeft een grote groep ondernemers die zeer actief is, dat is erg leuk. Om dit lokale ondernemersklimaat zo te houden en te supporten vinden we het belangrijk om zo veel mogelijk samen te werken met lokale ondernemers. Zo wordt bijvoorbeeld de belettering van onze vrachtwagens, onderhoud aan het pand en drukken van marketinguitingen uitgevoerd door collega-ondernemers uit Haarlemmermeer. Andersom waarderen we dat natuurlijk ook!”