CTS GROUP is een van de founders van HMore Magazine, een glossy magazine voor en door ondernemers uit de regio Haarlemmermeer en Schiphol. Onderstaand leest u ons artikel ‘Schiphol: gateway to Europe’, dat verscheen in de 10e editie van het magazine.


Schiphol: dé gateway to Europe

Nederland heeft geen grote maakindustrie, maar is wel een sterke speler op het gebied van transport en logistiek. Internationale handel is een belangrijke factor in de Nederlandse economie. Als land investeren we al jaren in de doorvoer van producten. Naast de haven van Rotterdam is de luchthaven Schiphol hierbij van groot belang.

Dat Nederland zich heeft gespecialiseerd in de import en export van producten is niet vreemd. Dankzij de centrale ligging en goede verbindingen met andere landen is Nederland de perfecte locatie om voorraad naar Europa te brengen. Daarnaast kent ons land een snelle douaneafhandeling en diverse voordelige regelingen, zoals de mogelijkheid tot fiscale vertegenwoordiging voor bedrijven in landen die niet tot de Europese Unie behoren.  Ook voor CTS GROUP, een organisatie gespecialiseerd in wegtransport en logistiek, speelt Schiphol een belangrijke rol in de dagelijkse gang van zaken. De logistiek dienstverlener is ingespeeld op de 24-uurs mentaliteit die op de luchthaven heerst. Veel klanten zijn op de luchthaven gevestigd en de CTS GROUP vrachtwagens rijden hier dan ook af en aan. Goederen die via Schiphol naar Nederland komen, moeten tenslotte door naar de eindbestemming. Hiermee bevindt de organisatie zich op specialistisch terrein, want bij luchtvrachtdistributie komt meer kijken dan bij regulier transport. En daar wordt bij CTS GROUP op hoog niveau aan gewerkt.

De kracht van Europees wegtransport

Zendingen die van (of naar) de luchthaven komen zijn geen doorsnee zendingen. “Er gelden speciale wetten en regels, zijn extra documenten benodigd en natuurlijk de diverse securitychecks. Wij kunnen goederen met diverse statussen vervoeren. Omdat we Erkend Luchtvrachtagent zijn kunnen we goederen veilig vervoeren en is er geen extra securitycheck nodig. Daarnaast kunnen we in onze douaneloods goederen afhandelen en laten inklaren, waarna ze binnen de EU in het vrije handelsverkeer vervoerd kunnen worden.” CTS GROUP is tevens gecertificeerd om goederen onder C-status en RTO op te slaan. Het is belangrijk dat de organisatie continu up-to-date blijft om deze service te kunnen bieden. “Dit vergt veel tijd en kennis, maar voor ons is het belangrijk dat we aan deze wensen kunnen beantwoorden.” aldus CTS GROUP.

Met een grote lucht- en zeehaven, goede uitvalswegen naar de rest van Europa en een gunstig handelsklimaat is Nederland een aantrekkelijk land voor organisaties die binnen landen van de Europese Unie zaken willen doen. Veel zendingen die bij CTS GROUP binnenkomen zijn geconsolideerd. “Bij geconsolideerd transport is een lading bestemd voor verschillende bestemmingen. Wij splitsen de lading dan op en distribueren de verschillende zendingen wij naar diverse Europese landen”. In dit geval kan een organisatie één grote lading naar Europa sturen en toch het hele continent bevoorraden. Zo is Nederland het perfecte doorvoerland voor Europa!

Fiscale vertegenwoordiging

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk heeft Nederland de mogelijkheid tot fiscale vertegenwoordiging. Dit houdt in dat bedrijven van buiten de Europese Unie door een Nederlands bedrijf vertegenwoordigd kunnen worden. Een groot voordeel hiervan is, dat wanneer er goederen aan een bedrijf in de EU verkocht worden, met fiscale vertegenwoordiging de BTW verlegd kan worden. Dit is uiteraard voor de verkoper van buiten de EU erg interessant  omdat hij bij invoer dan geen BTW hoeft te betalen.

De uitvalsbasis voor webshops

Met de komst van het internet kan een consument in Nederland makkelijk een bestelling in bijvoorbeeld Canada plaatsen. Voor een tevreden klant is het belangrijk dat webshops de bestellingen snel verwerken en bezorgen. Fulfilment Solutions (FS), dochteronderneming van CTS GROUP, is hierin gespecialiseerd. Met een uniek orderpicksysteem, bestaande uit vijftien robots die de bestellingen automatisch uit een van de duizend bakken halen, zorgen zij voor een efficiënte logistieke afhandeling van bestellingen, voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Het komt geregeld voor dat FS aanvragen krijgt van landen buiten de EU, met name uit de Verenigde Staten. FS biedt de mogelijkheid om producten op te slaan en vervolgens door heel Europa te distribueren. Door de voorraad op een strategische locatie in Europa te centraliseren, een zogenaamd ‘European Distribution Center’, zijn de belangrijkste bestemmingen, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland, snel te bereiken en zijn de artikelen snel bij de klant. Zo kan een webshop vanuit één opslaglocatie de gehele Europese markt makkelijk bedienen!

Artikel Schiphol: Gateway to Europe