Talententeam voor topsporters in Haarlemmermeer

Er is veel toptalent in Haarlemmermeer. Sterker nog, Haarlemmermeer behoort tot een van de grotere talentgebieden in Noord-Holland en is een kweekvijver voor talent en topsport. Toch bereiken niet alle atleten de top omdat zij gehinderd worden door financiële- en maatschappelijke obstakels die ze op de weg naar de top tegenkomen. Samen met Topsport Haarlemmermeer herkennen wij dit probleem en willen de veelbelovende atleten een extra steuntje in de rug geven. Wij introduceren daarom CTS GROUP Young Talents, het topsport talententeam van Haarlemmermeer.

 

Extra support op weg naar de top

CTS GROUP Young Talents wordt gevormd door atleten uit Haarlemmermeer die de potentie en de drive hebben om het internationale topniveau te bereiken. De ‘Young Talents’ krijgen de beschikking tot een persoonlijk budget dat gebruikt kan worden om hun prestaties naar een volgend niveau te brengen. Denk hierbij aan een trainingsstage in een warm land, nieuw materiaal of een masterclass van een bekende trainer. Ook kunnen de atleten aanspraak maken op ondersteuning in vervoer en krijgen ze de mogelijkheid om meer kennis op te doen van andere zaken die met topsport te maken hebben, zoals onder andere social media training en voedingsadvies.

Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer, heeft als doel het topsportklimaat in Haarlemmermeer te versterken en topsporters te helpen hun sport optimaal te beoefenen. Ze werd dan ook direct enthousiast toen wij haar met dit idee benaderde. “Het bereiken van de internationale top is niet alleen afhankelijk van drive en talent. Topsport is kostbaar en vaak worden de kosten niet vergoed door de sportbond. Ik heb al vaak gezien dat de ouders de investering niet meer op kunnen brengen en ik vind het erg zonde als talent hierdoor verloren gaat. Met dit team kunnen we dus echt iets betekenen voor de atleten. Het is geweldig dat CTS GROUP hier een mooi budget voor beschikbaar wil stellen,” aldus De Roever.

 

No Limits in talentontwikkeling

Ook in de Transport en logistiek is talentontwikkeling van essentieel belang. Om topkwaliteit te leveren is het belangrijk om als organisatie altijd in ontwikkeling te blijven. Ook de opleiding van medewerkers hoort hierbij. Binnen onze organisatie geven we onze medewerkers de mogelijkheid te blijven groeien via onze Academy en met het Talent Plan bieden we de nieuwe generatie de kans hun carrière bij ons een kickstart te geven. Bovendien zijn we nauw verbonden aan de sport. Wij zijn onder andere autosponsor van meerkampster Anouk Vetter, logistiek partner van Atletiekunie, partner van voetbalclubs AZ en PEC Zwolle en ook meerdere lokale sportclubs kunnen rekenen op onze steun. We zien een grote overeenkomst met de mentaliteit binnen onze branche en de sport. No-nonsense, aanpakken en altijd streven naar beter. Graag helpen we niet alleen de nieuwe generatie in ons eigen vakgebied, maar geven we ook jonge topsporters de kans door de stoten naar de top.

Aanmelden voor CTS GROUP Young Talents kan tot en met 15 april 2019. Meer informatie en de selectiecriteria zijn te vinden op www.topsporthaarlemmermeer.nl.