Veelbelovende jonge sporters ondersteunen in hun weg naar de top, dat is het doel van CTS GROUP Young Talents. Ook in de Transport en Logistiek is (talent)ontwikkeling van essentieel belang! Om topkwaliteit te leveren is het belangrijk dat we als organisatie altijd in ontwikkeling te blijven. Ook de opleiding van medewerkers hoort hierbij. Met het CTS GROUP Talent Plan bieden we de nieuwe generatie de kans hun carrière bij ons een kickstart te geven. Kijk op onze website voor de mogelijkheden binnen CTS GROUP.

Deze keer stellen we CTS GROUP Young Talent Valeria Baars aan je voor!

Hi, ik ben Valeria, 17 jaar en doe aan de sport Ritmische Gymnastiek. Het programma CTS GROUP Young Talents heeft mij op verschillende vlakken geholpen en impact gehad op mijn ontwikkeling als sporter. Dankzij de steun van CTS GROUP kon ik meedoen aan grote wedstrijden in het buitenland, zoals de Aphrodite Cup in Griekenland wat heeft bijgedragen aan mijn ervaring op internationaal niveau. Bovendien heb ik de financiële bijdrage gebruikt om essentiële kleding aan te schaffen, waaronder nieuwe wedstrijdpakjes.

Naast de financiële steun hebben de workshops, die door het programma worden aangeboden, ervoor gezorgd dat ik mij heb ontwikkeld op andere vlakken. Ze hebben me geholpen bij de ontwikkeling van verschillende aspecten van topsport, zoals voeding, slaap en mentale kracht. Vooral dit laatste was voor mij relatief onbekend, maar dankzij de kennissessies heb ik hier veel over geleerd en kon ik deze kennis toepassen tijdens trainingen en wedstrijden, wat mijn prestaties ten goede kwam.

𝘿𝙤𝙚𝙡𝙚𝙣
Op dit moment ben ik intensief bezig met mijn trainingen, met als doel mijn oefeningen te stabiliseren en telkens te verbeteren, met het oog op de kwalificaties voor het NK en EK.

Op de korte termijn is mijn sportdoel om mij te kwalificeren voor het EK in Budapest in 2024 en daar te schitteren met mijn prestaties. Op de lange termijn is mijn ultieme sportdroom natuurlijk om een gouden medaille te winnen op de Olympische Spelen!

Als ik aan 2024 denk, dan hoop ik dat ik niet alleen deelneem aan het EK en een podiumplek behaal op het NK, maar vooral dat ik kan genieten van alle trainingen en wedstrijden. Soms raak ik zo gefocust op mijn doelen dat ik vergeet te genieten van het proces, dus dat is iets waar ik bewust aan wil werken.

𝙑𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣
Naast mijn sportieve inspanningen vind ik het ook belangrijk om tijd door te brengen met vriendinnen. Door de lange dagen op school en de trainingen zie ik hen niet zo vaak, dus wanneer we tijd hebben, gaan we graag samen de stad in om bij te kletsen en te genieten van elkaars gezelschap.

𝘿𝙖𝙣𝙠𝙗𝙖𝙖𝙧
Ik ben ontzettend dankbaar dat ik al drie jaar deel uitmaak van CTS GROUP Young Talents, een programma dat sporters uit de Haarlemmermeer ondersteunt bij het bereiken van hun (sport)doelen. Dankzij dit programma heb ik niet alleen veel geleerd, maar heb ik ook inspirerende mensen ontmoet wiens verhalen mij motiveren om nog harder te trainen om mijn eigen doelen te bereiken.