CTS GROUP
Whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over complexe onderwerpen met betrekking tot wegtransport en logistiek? Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze beschikbare whitepapers. Heeft u verder nog vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We helpen u graag verder. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het nieuws rondom CTS GROUP? Schrijf u dan in voor de Newsflash!

Inschrijven Newsflash

Data-uitwisseling

Whitepaper: data-uitwisseling voor uw dagelijkse logistiek

Het regelen van uw logistieke zaken kan erg tijdrovend zijn. Zeker wanneer u tientallen zendingen of orders per dag heeft kan de tijd die u hier aan kwijt bent flink oplopen. De afgelopen decennia zijn er diverse ontwikkelingen geweest die het regelen van uw dagelijkse logistieke zaken vergemakkelijken. In deze whitepaper lichten we drie gangbare opties voor u uit en beschrijven de we voor- en nadelen.

Downloaden

Brexit is happening

Whitepaper: Brexit en wegtransport

Als gevolg van Brexit valt het Verenigd Koninkrijk sinds 1 januari 2021 niet meer onder de regels van de Europese Unie en zijn er nieuwe regels ingevoerd voor het transport van en naar het VK. Op 24 december 2020 werden de EU en het VK het eens over een handelsakkoord. In deze whitepaper leest u meer informatie over dit handelsakkoord en de nieuwe procedures voor het transport tussen de EU en het VK.

Downloaden

Gevaarlijke goederen

Whitepaper: wegtransport van gevaarlijke stoffen

Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen gelden specifieke regels en procedures. Dit vraagt om extra aandacht van u als verzender van de goederen. In deze whitepaper voorzien we u van extra achtergrondinformatie met betrekking tot ADR-transport en leest u waar u als verzender van gevaarlijke stoffen op moet letten.

Downloaden

CTS GROUP European Distribution

Whitepaper: zendingen buiten de EU en douanezaken

Wanneer u goederen naar een land buiten de EU verstuurt wordt het een douanezending, wat inhoudt dat u douaneaangifte moet doen, er invoerrechten over de producten betaald moeten worden en dat u douanedocumenten bij de zending moet voegen.

Downloaden
Offerte aanvragen Contact