“We vullen elkaar perfect aan”

Met zijn tweeën vormen ze een belangrijke schakel in het proces van CTS GROUP: Frank van Rossum (52) en Arnold Verdoes (53), warehouse supervisors van FT 207 en Logistics Center Pudong. “Samen sturen wij de loods aan en leiden we de crossdock in goede banen.” 

Pallet in, pallet uit 

Het gesprek is net begonnen als Frank van Rossum binnenvalt: “Sorry, druk.” Arnold Verdoes grapt: “Ik zei al: luchtvracht is nooit zo stipt, haha!” Frank: “Ah, begin je weer zo?” Het is tekenend voor de goede band tussen de collega’s. Arnold begon 19 jaar geleden op de vrachtwagen, maar is inmiddels verantwoordelijk voor, zoals hij zelf zegt: “Alles wat met pallet in, pallet uit te maken heeft. Bij crossdock is het de bedoeling dat vracht niet langer dan 24 uur in de loods staat. We houden het traject van binnenkomen en uitgaan liefst zo kort mogelijk.” Sinds CTS GROUP het tweede warehouse op Schiphol Logistics Park geopend heeft, zit Arnold met name daar om de crossdock op deze locatie aan te sturen. Frank heeft zijn taken in Nieuw-Vennep overgenomen: “Met mijn achtergrond in luchtvracht begon ik bij CTS GROUP om het product voor luchtvrachtdistributie meer vorm te geven. Toen werkten Arnold en ik al nauw samen. Maar nog steeds hebben we veel contact. Samen sturen wij de loods aan, we hebben elkaar daarbij hard nodig.” Een ‘kruisbestuiving’ noemen ze het zelf, waarbij ze veel aan elkaars expertise hebben én van elkaar leren. Arnold: “De rest van de onderneming vraagt of iets kan, wij gaan kijken of het mogelijk is.” 

Team gesmeed

Inmiddels is het duo volledig op elkaar ingespeeld. Frank: “We hebben echt een team gesmeed, iedereen begrijpt dat we het samen moeten doen.” Arnold: “Wij vormen samen de laatste schakel in het traject voor een pallet weggaat. Als daarbij iets misgaat, kijkt iedereen naar ons.” Frank: “Net als bij een keeper; laat die een doelpunt door, dan wijst iedereen naar hem. Ook als het eigenlijk een fout van het middenveld was. Ja, we praten hier graag in voetbaltermen.” Arnold: “We kunnen goed samenwerken, juist omdat we allebei anders zijn.” Frank: “Arnold is rustiger, ik kan soms impulsief zijn.” Arnold: “Als hij een rood hoofd krijgt, weet ik al hoe laat het is, haha!” Frank: “Het is handig dat Arnold hier al zo lang werkt. Hij weet alles van het bedrijf.” Arnold: “We zijn het heus niet altijd met elkaar eens, maar we hebben wel dezelfde visie. We zijn niet vies van hard werken, maar hebben ook lol.” 

Stokje doorgeven

De enorme groei van het bedrijf was niet alleen de afgelopen twee decennia de grootste verandering, het zal ook de (nabije) toekomst kleuren, verwacht Arnold: “Hoe groter, hoe complexer de uitdagingen. Vroeger wachtten we tot de laatste wagen terug was voor we naar huis gingen. Nu is er 24/7 beweging, werken we in drie ploegendiensten. Van 5 laaddocks in de Luzernestraat gaan we misschien wel naar 60 deuren als de locaties van de Pudongweg en de Schillingweg op een nieuwe plek samengevoegd worden wat voor de toekomst wel een wens is. Een mooie klus, waar we ons team nu al op proberen voor te bereiden.” Frank: “Vijf jaar geleden kwam ik hier in een warm bad terecht, zo voelde het echt. Ik draag graag mijn steentje bij om te zorgen dat het bedrijf ook voor volgende generaties in de regio veel kan blijven betekenen.” Arnold: “We proberen steeds vooruit te kijken, zodat we straks het stokje kunnen doorgeven. 

CTS GROUP Jubileummagazine

Dit interview is een publicatie uit het CTS GROUP Jubileummagazine, dat we ter ere van ons 25-jarig bestaan hebben gepubliceerd. In dit bomvolle magazine blikken we samen met onze collega’s, klanten en partners terug op de afgelopen vijfentwintig jaar.  Zoals het een innovatieve logistiek dienstverlener betaamt kijken we ook vooruit, al blijkt de toekomst gezien de huidige situatie niet zo voorspelbaar als gedacht. Lees het hele magazine via onderstaande tool!

Het jubileummagazine is mede mogelijk gemaakt door: Dominique Prins (tekst) en Corine Zijerveld (fotografie).