Afgelopen week heeft de Atletiekunie het nieuwe CTS GROUP Talententeam voor 2021 bekendgemaakt:

1. Alida van Daalen (2002, PAC Rotterdam), kogelstoten & discuswerpen
2. Rick van Riel (2002, AV Attila), midden & lange afstand
3. Olivier Hendriks (2003, AV ’40), para atleet (klasse: atleten met twee blades)
4. Mark Heiden (2002, PAC Rotterdam), hordenlopen
5. Sven Roosen (2001, Eindhoven Atletiek) meerkamp

Nieuwe gezichten

In 2021 verwelkomt het CTS GROUP Talententeam twee nieuwe gezichten, twee jonge talenten met potentie voor de toekomst: Mark Heiden en Sven Roosen. Mark Heiden pakte bij het EK U20 in Boräs (2019) al het zilver op de 110m horden en behaalde op dat zelfde toernooi in de estafette ploeg ook het podium (brons). Sven Roosen ging vorig jaar op de tienkamp bij de mannen U20 aan de haal met het nationale record. In een spectaculaire meerkamp verbrak hij het record van zijn trainingsgenoot Pieter Braun met maar liefst 163 punten en vestigde het record op 8116 punten.

Een lerende omgeving voor jonge atleten

De Atletiekunie kent een lange historie aan talententeams die een belangrijke springplank vormen naar een loopbaan bij de senioren. Met de samenstelling van talententeams creëren we een lerende omgeving voor jonge atleten waarin ze nieuwe ervaringen op kunnen doen en zich versneld kunnen ontwikkelen. Anders dan de samenstelling van de talententeams uit het verleden is de leeftijdsgrens van 20 jaar. Alleen atleten jonger dan 20 jaar kunnen geselecteerd worden; dát is namelijk de leeftijd waar het talententeam het verschil voor kan maken.

“Het talententeam is enorm belangrijk om de groei van de Nederlandse atletiek door te trekken en al lange tijd een hoeksteen in de talentontwikkeling van de Atletiekunie. Dankzij onze partner CTS GROUP krijgen onze talenten een flinke extra duw in de goede richting, de overgang van junior naar het senioren niveau is immers geen gemakkelijke stap en via het talententeam kunnen we extra kansen en begeleiding bieden aan onze grootste talenten. Daarbij gaat het niet alleen om de technische details maar om alle facetten van het vak van topatleet”, zo licht technisch directeur Ad Roskam toe.

Een mooie match

Edwin Beentjes, algemeen directeur van CTS GROUP, is wederom trots op de verbintenis aan het talententeam: “Dit is het derde jaar op rij dat het talententeam de naam CTS GROUP draagt. De insteek van het talententeam sluit perfect aan op onze eigen filosofie. Met onze gezamenlijke focus op het leveren van topkwaliteit en continue ontwikkeling is er nog steeds een hele mooie match. We zijn dan ook verheugd dat we op deze manier een bijdrage kunnen blijven leveren aan de ontwikkeling van de atletiek in Nederland en van deze talenten in het bijzonder.”

Houd de social media kanalen van de Atletiekunie en CTS GROUP in de gaten om het team op de voet te kunnen volgen en ze beter te leren kennen.