Ieder jaar publiceert het platform Logistiek.nl de Top 100 Logistiek Dienstverleners. Vandaag werd de lijst van 2021 gepubliceerd. Opvallend is dat dit jaar duurzaam transport en duurzame warehousing, ten opzichte van voorgaande jaren bij de deelnemende bedrijven sterk is toegenomen. CTS GROUP is van de 70e positie naar de 57e plek gestegen mede dankzij onze deelname aan het Lean & Green.

De Top 100 Logistiek Dienstverleners geeft een beeld van wie de toonaangevende logistieke partijen in Nederland zijn en hoe ze ten opzichte van elkaar presteren. Inmiddels werken hier 85 procent van de dienstverleners hier actief aan mee. De lijst wordt samengesteld op basis van een jaarlijks terugkerend onderzoek, dat door een groep experts wordt opgesteld en geïndexeerd. In het onderzoek komen de belangrijkste zaken die spelen in de logistieke markt aan bod. Dit kan elk jaar anders zijn.

Dit jaar werd naar zes innovatiethema’s gekeken: duurzaam transport en duurzame warehousing, maar ook innovatie in arbeid en scholing, smart warehousing, gebruik van digitale platforms en ketenregie. De mate van innovatie is op basis van de antwoorden samengevat en beoordeeld met één tot vijf sterren. Grote multinationals die zowel wegtransport als zee- en luchtvracht aanbieden worden hiermee hetzelfde beoordeeld als kleine mkb-bedrijven die slechts een gedeelte van deze services aanbieden. Het was dit jaar voor het team een moeilijke beoordeling aangezien veel bedrijven maar slechts 0.3 punten van elkaar verschilden.

Duurzaamheid krijgt binnen onze organisatie een steeds grotere rol. Onze tweede vestiging op Schiphol Logistics Park beschikt over het BREEAM-certificaat, een integraal duurzaamheidskenmerk. Bovendien zijn wij sinds vorig jaar deelnemer aan Lean & Green, waarmee wij ons hebben toegelegd op reductie van onze CO2-uitstoot, en compenseren we de uitstoot van ons wagenpark via Climate Neutral Group. Lees hier meer over onze visie op duurzaam transport.

Als specialist in Europese distributie en (e-commerce) logistiek gericht op het hogere mkb-segment, beschouwen wij onze stijging naar de 57e plek, met een 3 van de 5 sterren voor de mate in innovatie in duurzaam transport, arbeid en scholing en 4 van de 5 sterren voor innovatie in warehousing, gebruik van digitale platforms en ketenregie – als een mooie plaats te midden van gerenommeerde multinationals die ook lucht- en zeevracht aanbieden. In onze huidige omvang kunnen we flexibel en op persoonlijke basis blijven opereren en is onze basis solide genoeg om ook de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Bekijk hier de hele ranglijst. Klik op de poster voor een grote weergave.

Lees het hele nieuwsbericht over de bekendmaking via onderstaande button.