CTS GROUP is sinds 2017 autosponsor van meerkampster Anouk Vetter. Helaas gooide het coronavirus vorige jaar roet in het eten en gingen haar grote plannen voor de Olympische Spelen niet door. Gelukkig in 2021 wel. Hoe het gaat met Anouk en haar aanloop naar Tokyo? Je leest het in deze update!

Het outdoor seizoen is in volle gang. De eerste 5 weken van het seizoen stonden in het teken van wedstrijd ritme opdoen en het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen.

Nederland

Ik begon het seizoen begin mei, in het regenachtige Lisse (nu weinig van voor te stellen, maar het was koud en nat, die combinatie is niet top voor een wedstrijd). Maar daar stond ik dan. Voor de start van de 100m horden. De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd even wennen. De spanning komt erbij en het feit dat je nu tegen anderen mensen racet. Mijn race ging prima, niet geweldig, maar gewoon prima voor een eerste horden wedstrijd. Ik zou eind van de dag nog kogel stoten, maar omdat de kogelring blank stond en ik helemaal doorweekt was, ben ik lekker naar huis gegaan. 

1,5 week daarna had ik een wedstrijd in Vught. Ook hier ging ik weer horden lopen. Horden is voor mij echt het onderdeel waar ik veel wedstrijd voor moet doen. In mijn eerste wedstrijd liep ik 13.88 seconden en in Vught liep ik 13.57 seconden. Dit klinkt misschien als een klein verschil, maar 3 tienden van een seconden is veel! Mijn persoonlijk record is 13.29 seconden, dus daar zat ik nog wel wat vanaf. Maar als ik tijdens mijn kwalificatie wedstrijd  13.4 / 13.5s loop zou dat top zijn. 

De kwalificatie wedstrijd! Oostenrijk

6420 punten. Dat is de score die ik moest halen om mij rechtstreeks te kwalificeren voor Tokyo. Er was ook een andere weg, namelijk via een ranglijst. Maar dan weet je pas kort van te voren of je mee mag doen. Dus mijn doel was duidelijk: 6420 punten.

Dag 1
De eerste dag van de meerkamp ging prima. Het horden lopen ging heel lekker. Ik liep 13.35s. Het hoogspringen ging degelijk, 1.74m. Maar toch was ik teleurgesteld na het springen. Er zat veel meer in. Het kogelstoten maakte ik even spannend. Je hebt 3 pogingen en de eerste 2 pogingen waren ongeldig, dus ik moest alles geven de laatste poging en dat lukte! 15.28m! Tenslotte sloot ik de dag af met een persoonlijk record op de 200m! Een goed begin van de meerkamp!

Dag 2
De tweede dag voelde mijn lijf verrot, zoals altijd op dag 2 van de meerkamp. Gelukkig verandert dit gevoel tijdens de warming-up. Ik werd wat soepeler en ik kon beginnen aan het verspringen. De sprongen waren netjes, maar het viel niet goed samen, 6.23m was het resultaat. Niet top, maar niet slecht. Hetzelfde gold voor het speerwerpen. Ik had wat moeite met het ritme en ook daar was het resultaat gewoon prima. Voor de 800m had ik samen met mijn coach een raceplan gemaakt. Maar de race liep toch anders dan verwacht, we opende de eerste ronde te langzaam, waardoor een persoonlijk record er niet meer in zat. En ook daar was het resultaat gewoon prima. 

Goed nieuws

Maar nu het mooie nieuws. Een meerkamp met een paar echte goede resultaten en een paar degelijk tot prima prestaties, resulteerde in een hele mooie score van 6536 punten! Een flink stuk boven de Olympische limiet. En een tweede plaats in Gotzis! Daar was ik natuurlijk ontzettend blij mee! Ik heb geen steken laten vallen en er is zeker nog ruimte voor verbetering en daar gaan we mee aan de slag tot Tokyo!

Ik heb de week na de meerkamp rust gekregen en ben daarna een weekje weer gaan opbouwen. Zaterdag 12 juni was de eerste wedstrijd na de meerkamp. En dat ging top. Een dik persoonlijk record op het verspringen; 6.49m. Een mooie opsteker richting de Spelen.

Anouk - TokyoOver 2 weken op 25/27 juni is het NK atletiek. Daar zal ik starten op de 100m horden en het verspringen. Ik hoop dat er dit jaar publiek bij mag

Na het NK doe ik nog een kleine wedstrijd en halverwege juli vliegen wij al naar Japan voor een pre-camp. Zo kunnen we alvast wennen aan de warmte en de hoge luchtvochtigheid. zijn, maar daar heb ik helaas nog niets over gehoord. 

4 en 5 augustus staat de Olympische zevenkamp o

p het programma! 

Ik hou jullie op de hoogte!

ANOUK