CTS GROUP is sinds 2017 autosponsor van meerkampster Anouk Vetter. Helaas gooide het coronavirus vorige jaar roet in het eten en gingen haar grote plannen voor de Olympische Spelen niet door. Ook 2021 begint iets anders dan ze gewend is. Hoe Anouk hiermee omging lees je in deze update!

Niet naar Zuid-Afrika

De afgelopen 6 jaar trainde ik in maand januari in Zuid-Afrika. Lekker de warmte opzoeken. Even weg uit het vaste regime op Papendal. Tijdens normale trainingsweken in Nederland train ik acht keer op Papendal – 4 dagen een dubbele training – en op zondag heb ik looptraining in het bos. Maand in, maand uit is dat hetzelfde. Dan is het heerlijk om even in een andere omgeving te trainen en helemaal top in de warmte.

Dit jaar was dat anders. Eind 2020 kwam de Zuid-Afrikaanse coronavariant opduiken. Atletiekunie had de stage naar Stellenbosch in Zuid-Afrika net als voorgaande jaren gepland voor januari. Per trainingsgroep mochten we bepalen of we gingen. In mijn meerkampgroep waren twijfels. Is het veilig? Is het echt noodzakelijk? En hoe is dit te verantwoorden naar de rest van de maatschappij? Het is een luxe om te trainen in de warmte, maar voor nu niet noodzakelijk. We hebben in Nederland geweldige trainingsfaciliteiten als Papendal en Omnisport (Apeldoorn). De trainingen gaan goed en iedereen is gezond. Dus mijn trainingsgroep bleef in Nederland. De keuze was gemaakt en dat voelde prima.

Indoorseizoen

Mijn trainingen gaan lekker. We zitten nu in een overgangsperiode van wintertrainingen naar wedstrijdspecifieke trainingen. Wintertrainingen hebben een flinke omvang en met de zomertrainingen ligt de nadruk meer op hoge intensiteit. Dit is een van de leukste periodes als je het mij vraagt. De hele winter ben je een soort van moe en nu komt er iets meer rust in het schema, waardoor je echt beter en scherper wordt. 

In de atletiek loopt het indoorseizoen van februari tot maart en het outdoorseizoen van mei tot augustus. Het lijkt erop dat we in februari een aantal indoorwedstrijden hebben. Heel fijn! Al zal het anders zijn dan andere jaren, geen publiek en minder deelnemers. Het is super om wedstrijden te doen, weer in het wedstrijdritme te komen en te zien waar je op dit moment staat. Atletiek is een outdoorsport, maar het is heel fijn om een klein indoorseizoen te draaien en zo even wat wedstrijdritme op te doen.

Ik hou jullie op de hoogte van hoe de maand februari is verlopen! Blijf gezond!

Anouk Vetter