1 augustus 2023 – In augustus geldt bij CTS GROUP een zomerdienstregeling voor het Europese palletvervoer. Dit houdt in dat er voor een aantal bestemmingen geen vaste vertrekken zijn en dat de looptijd soms net even anders is dan u gewend bent. Dit is voornamelijk bij wegtransport van/naar de Zuid-Europese bestemmingen het geval. Maar waarom eigenlijk? Dat leest u in deze blog!

Rijverboden

Vanwege het vakantieverkeer is het in de zomer op bepaalde momenten extra druk op de weg. Om deze drukte te beperken voeren een aantal Europese landen in de zomerperiode extra rijverboden in voor het vrachtverkeer. Meestal is dit in de maand augustus. Vrachtwagens zijn op deze tijden niet toegestaan op de weg. Uiteraard probeert onze planning hier rekening mee te houden, maar het kan zijn dat de looptijd van uw zending hierdoor beïnvloed wordt.

Beperkte vervoersmogelijkheden

In de zomermaanden zetten veel bedrijven, voornamelijk in Zuid-Europa, de bedrijfsactiviteiten op een lager pitje. Ook bij de lokale partners waarmee wij samenwerken is dit het geval. Dit betekent dat wij minder transportmogelijkheden hebben om uw palletzendingen uit te leveren en kan de looptijd van de zending anders zijn dan gewoonlijk.

Aangepaste openingstijden laad-/losadres

Veel bedrijven hanteren in de zomerperiode aangepaste openingstijden of sluiten hun deuren tijdelijk helemaal. Het is in dit geval dan ook niet mogelijk om op deze adressen te laden of te lossen. We adviseren u om voorafgaand aan het boeken van een zending goed te checken of het laad-/losadres open is en eventuele aanpassingen aan ons door te geven.

Heeft u in augustus transport van of naar Zuid-Europa? Geen paniek! Ook met onze zomerdienstregeling kunnen we u van dienst zijn. Graag bespreken we de mogelijkheden. Bent u al klant van CTS GROUP? Houd dan ook de dienstregelingenpagina op uw klantenwebsite in de gaten voor actuele informatie.