Veelbelovende jonge sporters ondersteunen in hun weg naar de top, dat is het doel van CTS GROUP Young Talents. De samenstelling van het topsport talententeam wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Inmiddels zijn de nieuwe teamleden voor het komende jaar bekend.

 Haarlemmermeer is een kweekvijver van sporttalent. Toch bereiken veel sporters niet de top, omdat zij gehinderd worden door financiële of maatschappelijke obstakels. Om een aantal van deze obstakels weg te nemen hebben de Vennepse logistiek dienstverlener CTS GROUP en Topsport Haarlemmermeer in 2019 het lokale talententeam CTS GROUP Young Talents opgericht.

Als lid van het team krijgen jonge veelbelovende sporters uit de Haarlemmeer beschikking over een persoonlijk budget dat ingezet kan worden ten behoeve van hun ontwikkeling als topsporter. Daarnaast biedt het team aanvullende ondersteuning die de atleet kan helpen de top te bereiken. Zo komen de Young Talents een aantal keer per jaar bij elkaar voor waardevolle workshops en het delen van ervaringen. Het team staat onder begeleiding van Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer.

Team 2023 – 2024
CTS GROUP Young Talents wordt gevormd door atleten die de potentie en drive hebben om het internationale topsportniveau te bereiken. Om onderdeel van Young Talents te worden dienen de sporters aan bepaalde criteria te voldoen. Zo is het belangrijk dat zij een individuele, Olympische sport beoefenen, in de Haarlemmermeer wonen of sporten en qua leeftijd deel kunnen nemen aan een internationaal junioren kampioenschap. De maximale termijn om deel uit te maken van het team is 3 jaar. Om deze redenen kan de samenstelling van het team ieder jaar veranderen. Na het ontvangen van vele aanmeldingen volgde een uitdagende selectieprocedure met als resultaat dat er een fantastisch team van lokale talenten is geformeerd: Marit van der Stam (ritmisch gym), Valeria Baars (ritmisch gym), Esmee Boers (dressuur), Maxime Karman (eventing), Mike de Rooij (judo), Steijn Laschewski (turnen), Réduan Bottse (turnen) en Chantal Ummels  (synchroonzwemmen).

Focus op talentontwikkeling binnen en buiten de organisatie
Zowel Topsport Haarlemmermeer als CTS GROUP zijn nog steeds zeer te spreken over het team dat ze samen hebben opgezet. Lisanne de Roever: “Ik ben er trots dat we deze waardevolle samenwerking voor het vijfde jaar kunnen voortzetten en zo Haarlemmermeerse talentvolle sporters op weg helpen naar hun sportdroom.” Ook Eelke de Graaf, die vanuit zijn functie verantwoordelijk is voor diverse partnerships, is zeer te spreken over de samenwerking: “Bij CTS GROUP vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn bij de regio. We hebben daarbij gekozen voor focus op sport en talentontwikkeling. We zijn dan ook verheugd dat we ook dit jaar weer een poule jonge talenten op deze manier een steuntje in de rug kunnen geven. Tegelijkertijd hopen we door ondersteuning van dit team ook onze medewerkers te enthousiasmeren het beste uit zichzelf te halen en de buitenwereld een kijkje in de wereld van de logistiek te geven; een aantrekkelijke branche die altijd in beweging is met een mooi carrièreperspectief.”