Ieder jaar publiceert het platform Logistiek.nl de Top 100 Logistiek Dienstverleners. Vandaag werd de lijst van 2020 gepubliceerd. Na een aantal jaar van afwezigheid is CTS GROUP nu op plaats 70 ingestroomd.

De Top 100 Logistiek Dienstverleners geeft een beeld van wie de toonaangevende logistieke partijen in Nederland zijn en hoe ze ten opzichte van elkaar presteren. De lijst wordt samengesteld op basis van een jaarlijks terugkerend onderzoek, dat door een groep experts wordt opgesteld en geïndexeerd. In het onderzoek komen de belangrijkste zaken die spelen in de logistieke markt aan bod. Dit kan elk jaar anders zijn. Zo telt ‘duurzaamheid’ sinds vorig jaar zwaarder mee in de indexscore en is ‘innovatie’ dit jaar ook een belangrijke factor geworden. Omzet, werknemers en vierkante meter warehousing tellen in verhouding juist minder zwaar mee. Dit biedt innovatieve middelgrote en mkb-bedrijven nu meer kans op een plaats in de lijst. Bij de beoordeling wordt namelijk geen onderscheid gemaakt tussen de modaliteiten die logistiek dienstverleners aanbieden. Grote multinationals die zowel wegtransport als zee- en luchtvracht aanbieden worden hiermee hetzelfde beoordeeld als kleine mkb-bedrijven die slechts een gedeelte van deze services aanbieden.

Dit jaar mogen we bij CTS GROUP ons 25-jubileum vieren. Deze mooie mijlpaal hebben wij mede bereikt dankzij onze continue focus op ontwikkeling en innovatie. Ook krijgt duurzaamheid binnen onze organisatie een steeds grotere rol. Onze tweede vestiging op Schiphol Logistics Park beschikt over het BREEAM-certificaat, een integraal duurzaamheidskenmerk, en sinds dit jaar zijn we Lean & Green member, waarmee wij ons hebben toegelegd op reductie van onze CO2-uitstoot. Als specialist in Europese distributie en (e-commerce) logistiek gericht op het hogere mkb-segment, beschouwen wij onze binnenkomst op de 70e plek als een mooie plaats te midden van gerenommeerde bedrijven die ook lucht- en zeevracht aanbieden. In onze huidige omvang kunnen we flexibel en op persoonlijke basis blijven opereren en is onze basis solide genoeg om ook de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Lees het hele nieuwsbericht over de bekendmaking via onderstaande button.