De brexit is een feit. Welke invloed dit gaat hebben op het transport van en naar het Verenigd Koninkrijk moet blijken uit de afspraken die gemaakt worden tijdens de overgangsperiode. Wel is het vrijwel zeker dat er vanaf 1 januari 2021 douanedocumenten opgemaakt moeten worden voor het transport van/naar het VK.

Als full-service logistiek dienstverlener nemen wij naast uw Europese distributie en logistiek ook graag de aanvullende douanezaken zoals de opmaak van douanedocumenten voor u uit handen. In aanloop naar de brexit hebben zijn meerdere medewerkers opgeleid tot douane-expert. Zo heeft collega Dylan onlangs de opleiding tot assistent douane declarant afgerond. Met een 9!

“Al ruim drie jaar ben ik onderdeel van het Forwarders accountteam op de customer service van CTS GROUP. Heel leuk werk, maar ik wilde graag ook verder groeien. Toen ik dit aangaf kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding ‘Junior Customs Consultant’ te volgen. Een mooie kans! Zo’n 14 weken lang volgde ik op donderdagavond klassikale lessen op Schiphol en leerde ik de basics over douanezaken en het opmaken van documenten. Inmiddels heb ik mijn certificaat op zak en heb ik er zin in om de lessen ook in de praktijk toe te passen.”

Bij CTS GROUP staan we voor no limits in ontwikkeling. Naast dat wij onze service blijven innoveren en inspelen op nieuwe ontwikkelingen, vinden we het ook belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontplooien en denken we graag mee als zij net als Dylan een vervolgstap willen maken in hun carrière. Hiervoor hebben we de CTS GROUP Academy opgezet.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden op het gebied van douanezaken? Download dan onze whitepaper ‘Zendingen buiten de EU en douanezaken’ of neem contact met ons op.