Erwin Borrias 2010

Erwin borrias 2010

Erwin Borrias ruim 25 jaar in dienst.

Erwin Borrias is inmiddels niet meer weg te denken binnen de muren van het FT207. Logisch ook, want Erwin is inmiddels al bijna 26 jaar in dienst bij CTS GROUP. We vroegen Directeur Edwin Beentjes wat Erwin nou eigenlijk doet en wat zijn rol is bij CTS. Zijn antwoord was duidelijk:

“Erwin is inmiddels al 26 jaar bij ons en een strijder van het eerste uur. Bijna letterlijk een strijder aangezien hij de afgelopen 26 jaar voor behoorlijk hete vuren heeft gestaan. De laatste jaren is Erwin verantwoordelijk voor de aansturing van onze KLG auto’s. De inzet van deze auto’s (ca 32 inmiddels) heeft ons heel veel kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie gebracht. Het succes van deze hedendaagse invulling is voor een belangrijk deel te danken aan de tomeloze inzet van Erwin’’.

Duidelijk verhaal en genoeg reden om Erwin even te spreken. We zochten hem op om hem nog te feliciteren met zijn 25-jarige dienstverband (beter laat dan nooit!) en vroegen hem hoe hij de afgelopen 25 jaar ervaren heeft:

‘’Het is erg fijn om zo mee te groeien met een bedrijf. Ik zit hier eigenlijk altijd al op mijn plek en voel me hier thuis. Nu ik erop terugkijk is er ontzettend veel veranderd door de jaren heen, maar omdat je er middenin zit heb je dit eigenlijk nauwelijks door’’

Dat de tijden veranderen is wel duidelijk als Erwin verteld hoe zijn werk er 25 jaar geleden uitzag:

‘’Vroeger was het werk een stuk gevarieerder omdat je verschillende functies tegelijkertijd vervulde. Als er een zending werd aangevraagd verzorgde je deze van A tot Z. Je gaf een tarief af, dan kreeg je de fax, klopte je de order in en vervolgens hoefden we zendingen nog net niet zelf weg te brengen. Inmiddels is er voor elke taak wel een andere functie in het leven geroepen, logisch ook als je kijkt hoeveel zendingen we per dag te verwerken hebben’’.

Zoals Edwin al zei is Erwin verantwoordelijk voor de aansturing van onze KLG auto’s. Terwijl Erwin de samenwerking met de KLG-chauffeurs toelicht verschijnt er een trotse glimlach op zijn gezicht:

‘’De KLG-chauffeurs rijden voor ons dagelijks door heel Europa heen. Met zo’n 30 auto’s is het een behoorlijke klus om dit allemaal in goede banen te leiden. Gelukkig lukt dit tot nu toe allemaal erg goed en met onder andere hulp van een planner in Roemenië gaat er eigenlijk maar weinig mis. Ik doe dit inmiddels 6 jaar en dit zijn voor mij tot nu toe de allerleukste jaren bij CTS GROUP! Het is uitdagend en vormt een belangrijk aandeel in de dagelijkse business. Dat wetende houd je gefocust en gemotiveerd om door te blijven gaan’’.

Je kunt je voorstellen dat werken met zoveel internationale ritten veel tijd kost en dat je niet alleen van 09:00 tot 17:00 bezig bent met de planning.

‘’Ik ben inderdaad gewend om paraat te staan als het nodig is. Het komt regelmatig voor dat je ’s avonds een belletje krijgt en er even iets gecheckt moet worden. Op zich vind ik dit niet erg, het hoort er allemaal bij’’.

Erwin is niet bang voor een uitdaging, dat blijkt ook wel uit zijn zeer fanatieke hobby, namelijk: ”ultralopen”. Erwin liep regelmatig van zijn woning in Amsterdam naar Nieuw-Vennep om vervolgens zijn dag te draaien en met de overgebleven energie weer te voet naar huis te gaan.  

Het klopt dat ik regelmatig hardlopend naar mijn werk ging. Ik heb in die tijd ook verschillende competities gedaan met als toppunt zelfs een non-stop loop van 1000 km”

Als we dit zo horen is wellicht het te voet rondbrengen van onze zendingen voor Erwin niet uitgesloten. Op de vraag of we hem tot zijn pensioen voor CTS GROUP kunnen behouden lijkt hij positief te antwoorden:

‘’Dat duurt nog 14 jaar en voorlopig zit ik hier helemaal op mijn plek. Aangezien dat al 25 jaar onveranderd is, denk ik niet dat ik snel ergens anders heen zal gaan’’.

Leidinggevende Piet en directeur Edwin sluiten het gesprek af met een stevige handdruk en een aardigheidje. Als we Edwin vragen of hij Erwin nog iets mee wilt geven zegt hij gemeend:   

‘’Erwin, namens de gehele organisatie een groot DANK JE WEL!’’.