Beweging en ontwikkeling vinden we binnen onze organisatie belangrijk, maar ook buiten de organisatie stimuleren wij dit graag. Daarom is CTS GROUP al enige tijd logistiek partner van Atletiekunie. Sinds vorig jaar hebben wij de samenwerking uitgebreid en onze naam ook verbonden aan het talententeam. Het talententeam wordt gevormd door veelbelovende atleten tot 20 jaar. Met het team worden zij ondersteund in verschillende aspecten die bij het bereiken van een topsportcarrière horen. Dit jaar werd de nieuwe groep onthuld tijdens de NK Indoor Atletiek.

Afgelopen zaterdag en zondag was de AA Drink NK Indoor Atletiek in Omnisport, Apeldoorn. Hier streed de top van de Nederlandse atletiek om de kampioenstitel. Bij dit toernooi maakte meerkampster Anouk Vetter, ondersteund door CTS GROUP, ook haar herintrede na een hiatus van enkele maanden. Ze maakte een noemenswaardige prestatie met een zilveren medaille bij het verspringen en een bronzen medaille op de 60 meter sprint. 

 


Ook worden de atleten geïntroduceerd in het onderstaande persbericht van de Atletiekunie:

Atletiekunie presenteert het CTS GROUP Talententeam 2020

Tijdens de AA Drink NK Indoor Atletiek in Omnisport werden de zes gezichten van het CTS GROUP Talententeam van 2020 gepresenteerd.

Het CTS GROUP Talententeam van 2020 bestaat uit de volgende talenten:
1. Alida van Daalen (2002, PAC Rotterdam), kogelstoten & discuswerpen
2. Raphael Bouju (2002, AV Feniks), sprint & estafette
3. Robin van Riel (2000, AV Attila), midden & lange afstand
4. Jorinde van Klinken (2000, Groningen Atletiek), kogelstoten & discuswerpen
5. Rick van Riel (2002, AV Attila), midden & lange afstand
6. Olivier Hendriks (2003, AV ’40), para atleet (klasse: atleten met twee blades)

In 2020 verwelkomt het CTS GROUP Talententeam twee nieuwe gezichten, twee jonge talenten met potentie voor de toekomst: Rick van Riel en Olivier Hendriks.

Rick van Riel, inderdaad de broer van, schopte het in 2019 op het EK U20 (Boräs) tot de finale van de 1500 meter waar hij uiteindelijk knap vijfde werd en waar broer Robin, toen ook al lid van het CTS GROUP Talententeam, het zilver binnensleepte.

Met de toevoeging van paralympisch talent Olivier Hendriks is het CTS GROUP Talententeam 2020 compleet. In 2017 heeft Hendriks zich volledig toegelegd op atletiek en niet onverdienstelijk: op het WK Para Atletiek in Dubai (2019) pakte hij, als zestienjarige, knap het zilver op de 400 meter. 

Een lerende omgeving voor jonge atleten

De Atletiekunie kent een lange historie aan talententeams welke een belangrijke springplank vormen naar een loopbaan bij de senioren. Met de samenstelling van talententeams creëren we een lerende omgeving voor jonge atleten waarin ze nieuwe ervaringen op kunnen doen en zich versneld kunnen ontwikkelen. Anders dan de samenstelling van de talententeams uit het verleden is de leeftijdsgrens van 20 jaar. Alleen atleten jonger dan 20 jaar kunnen geselecteerd worden; dát is namelijk de leeftijd waar het talententeam het verschil voor kan maken.

Mooie lichting met veel talent

Technisch directeur Ad Roskam: “Het is fantastisch dat CTS GROUP ons al geruime tijd ondersteunt bij transport en distributiezaken rond onze stages en toernooien. Dat zij zich ook dit jaar weer verbindt aan het talententeam is voor de atleten een enorme support en voor ons een prachtige kans om dit partnership tot een nog groter succes te maken. Het CTS GROUP talententeam is erg divers; met talentvolle werpsters, sprinters en middellange afstand atleten en dit keer ook een jonge para atleet. Het is fantastisch dat we deze talenten een extra steun in de rug kunnen geven bij hun verdere ontwikkeling.”

CTS GROUP

Edwin Beentjes, algemeen directeur van CTS GROUP, is eveneens trots op deze verbintenis aan het talententeam: “We zijn als organisatie letterlijk en figuurlijk constant in beweging. De ontwikkeling van onze service, maar ook die van onze medewerkers heeft hierbij een centrale rol. Bovendien geven we nieuw (logistiek) talent graag een kans binnen onze organisatie. Vanuit onze positie als vooruitstrevende logistiek dienstverlener vinden we het belangrijk om ook de ontplooiing van talent buiten onze organisatie te stimuleren. Als logistiek partner van Atletiekunie hadden we al de link met de sport en toen de mogelijkheid verscheen om ook de talenten van het talententeam te steunen was dat voor ons een logische volgende stap. De insteek van het talententeam sluit mooi aan op onze eigen filosofie en we zijn verheugd dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de atletiek in Nederland en van deze talenten in het bijzonder.