Young Talent Cheyenne is verkozen tot Sporttalent van het jaar 2019 Haarlemmermeer! Dit werd gisteren door wethouder Mieke Booij-van Eck bekendgemaakt tijdens de virtuele editie van het Sportpodium. De andere genomineerden waren Noortje Reijnen (synchroonzwemmen) en Imani de Jong (wedstrijdzwemmen), in 2019 ook allebei onderdeel van Young Talents. 

Sportpodium

Het Sportpodium zou eigenlijk op 16 maart plaatsvinden, maar werd in verband met het coronavirus uitgesteld. Gisteren vond een virtuele editie plaats, waarbij de talenten via een videoverbinding inbelden. Na een gesprekje met de wethouder en een introductievideo werd de winnaar bekend gemaakt.

Voor het Sportpodium konden alle sporters uit de gemeente opgegeven worden. Na de eerste selectie volgde een publieksstemming. Vervolgens koos een vakjury de uiteindelijke winnaar.

CTS GROUP Young Talents

CTS GROUP Young Talents wordt gevormd door atleten uit Haarlemmermeer die de potentie en de drive hebben om het internationale topsportniveau te bereiken. Elk lid van het team krijgt de beschikking over een persoonlijk budget dat gebruikt kan worden om de ontwikkeling als topsporter te versterken. Daarnaast bieden we aanvullende ondersteuning die de atleet kan helpen de top te bereiken en komen we een paar keer per jaar bij elkaar om ervaringen te delen. Het team staat onder begeleiding van Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over Young Talents!

Young Talents